Hier zal Anderlecht niet mee kunnen lachen: Jonathan Lardot geeft zelf enorme fout toe na Clasico

Hier zal Anderlecht niet mee kunnen lachen: Jonathan Lardot geeft zelf enorme fout toe na Clasico
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de kritiek, voornamelijk uit het Anderlecht-kamp, na de Clasico, sprak Jonathan Lardot met Under Review. Hij gaf eerlijk toe dat RSCA een penalty had moeten krijgen.

Om beslissingen uit de Clasico tussen Standard en Anderlecht te beoordelen, waarbij de scheidsrechter opnieuw op de korrel werd genomen, was het niet Frank De Bleeckere of Bertrand Layec, de verantwoordelijken van het Scheidsrechtersdepartement, maar de scheidsrechter in kwestie die maandag met Under Review sprak.

Jonathan Lardot sprak met Eleven DAZN over een zeer omstreden incident: de vermeende overtreding van Zinho Vanheusden op Kasper Dolberg in de tweede helft.

"Brian Riemer kwam de kleedkamer van de scheidsrechter binnen, zoals het protocol toestaat, en vroeg me of ik de fase had bekeken", vertelt Lardot. "Tijdens de fase concentreer ik me op het spel aan de rechterkant van het veld, dus ik moet negeren wat er in het strafschopgebied gebeurt. Toen zag ik dat Kasper Dolberg op de grond lag en heb ik de VAR ingelicht."

De videoscheidsrechter oordeelde toen dat het niet nodig was om in te grijpen. "Ik had liever gezien dat de VAR mij had opgeroepen voor een 'gemist incident', zodat ik mijn eigen beslissing kon nemen (...)"

"Als ik de fase analyseer, als ik de beweging van Dolberg zie en de houding van Vanheusden die de bal verwaarloost, als ik de mogelijkheid had gehad om de beelden te gaan bekijken, zou ik de beslissing hebben genomen om de penalty te geven."

Met deze woorden verwierp de Clasico-scheidsrechter de beslissing van de videoscheidsrechter, die in zijn ogen verkeerd was. De stand was op dat moment 3-2 en deze mogelijke fout kan Sporting Anderlecht duur komen te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties