Reservedoelman STVV kreeg heel stadion OH Leuven kwaad: "Scheidsrechter gaf me gelijk"

Reservedoelman STVV kreeg heel stadion OH Leuven kwaad: "Scheidsrechter gaf me gelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vreemd beeld in Leuven afgelopen weekend. Invallersdoelman Jo Coppens van STVV haalde zich de woede van Den Dreef op de nek. Een incident met een ballenjongen was daar aanleiding toe.

Coppens stond hevig en wees een ballenjongen terecht die een bal op het veld gooide om tijd te rekken. "Ik heb de knaap dan aangesproken met de woorden: 'Jongen, dat gaan we hier niet doen!' Ach ja, als je dat in Leuven of pakweg Beerschot doet, krijg je meteen het hele stadion op je dak. Dat gebeurde dan ook", vertelt hij in HBvL.

'Coppens janet' en 'zitten en zwijgen' kreeg hij naar zijn hoofd. “Het hoort erbij”, vindt Coppens. “Dat is allemaal ludiek en ik kan er tegen. Ik weet ook hoe ver ik zelf kan gaan als reactie op zulke zaken. De scheidsrechter bevestigde trouwens dat hij me begreep in de fase van de ballenjongen."

Achteraf was hij ook de eerste die na de zware nederlaag naar de fans toeliep. Daar kwam het ook tot een verhitte discussie. "Onze supporters vroegen tekst en uitleg en daar hadden ze ook recht op. Zij waren gefrustreerd na zo'n match. Dat waren de spelers die gespeeld hadden ook, ik evenzeer. Ik begreep onze supporters, net als iedereen op het veld. Het was beter dat iemand die niét gespeeld had met hen ging spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties