Ook na de Waalse derby was het weer prijs: Politie komt met duidelijk verslag en twee agenten gewond

Ook na de Waalse derby was het weer prijs: Politie komt met duidelijk verslag en twee agenten gewond
Foto: © photonews

De Waalse derby tussen Standard en Charleroi leverde op het veld niet veel spektakel op. Buiten het veld kwam het kwam het tot confrontaties tussen supporters.

25 minuten voor de aftrap was de toon al gezet: gemaskerde Charleroi-supporters drongen binnen in T4, gereserveerd voor Standard-supporters, en zorgden al voor opschudding. Verschillende mensen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. 

Na afloop van de wedstrijd werd er snel gereageerd. Fans van Standard probeerden op de parking te vechten met hun zebrakleurige tegenhangers. De politie kwam tussenbeide en er werden een paar rookbommen gegooid.

Benoît Ferrière, woordvoerder van de Luikse politiezone, gaf Belga een update: "Twee politieagenten raakten lichtgewond, maar de medische evaluatie is nog niet afgerond. Een van de bussen met Charleroi-fans was het doelwit van projectielen, waardoor een ruit brak", voegde hij eraan toe. Hij vertelde ook dat beelden van de bewakingscamera's zullen worden geanalyseerd om de daders van deze daden te identificeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties