Eigen schuld... Club Brugge-fans hebben zichzelf in de voet geschoten

Eigen schuld... Club Brugge-fans hebben zichzelf in de voet geschoten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de laatste derby tussen Club en Cercle Brugge zat Jan Breydel nog goed vol. Mede omdat er maar liefst 6.000 tickets beschikbaar gesteld werden voor de 'bezoekende' blauw-zwarte supporters. In de Champions' Play-offs zal dat niet het geval zijn. En dat is hun eigen schuld.

Voor het begin van de match op 18 februari kwam er uit het vak van de Club-supporters immers een immense rookwolk. Het gevolg van het afsteken van heel wat pyrotechnisch materiaal. 

Voor die actie moeten ze nu de gevolgen dragen. Voor de derby tijdens de play-offs zullen de Club-fans slechts 1.500 tickets ter beschikking krijgen. Ze krijgen enkel het reguliere uitvak, weet Het Nieuwsblad

“De maatregel geldt voor beide derby’s”, aldus Dirk De fauw (CD&V), burgemeester van Brugge, in de krant. “De veiligheidsdiensten vinden dit de beste oplossing."

"Zij zijn verantwoordelijk voor de uitfans, en de vorige keer werd heel wat pyrotechnisch materiaal in het stadion gesmokkeld. Het blijft heel moeilijk om zo’n massa grondig te controleren. Vandaar die beslissing.” 

Sinds een paar jaar zijn er regelmatig ongeregeldheden tijdens de Brugse derby. Nu de match ook in de play-offs zal plaatsvinden verhogen de politiediensten de risicofactor nog meer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties