Gert Verheyen neemt Rode Duivel op de korrel na vreselijke start van EK

Gert Verheyen neemt Rode Duivel op de korrel na vreselijke start van EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels verloren hun eerste groepswedstrijd verrassend van Slovakije. Een blunder van Jérémy Doku zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

Jérémy Doku speelde een bal richting het centrum, voor eigen doel, nadat een inworp bij hem terechtkwam. Niet veel later viel het tegendoelpunt.

Gert Verheyen zag het allemaal gebeuren. Hij neemt Timothy Castagne op de korrel, die de bal naar Doku wierp. "De inworp zelf is voor mij de grootste fout", begint hij bij Sporza.

"Castagne is toch een ervaren speler die zelf de beslissing kan nemen om te gooien? Oké, Doku komt zich aanbieden, maar hij moet ook de reflex hebben om te denken: "Wat kom jij hier in mijn rug doen en de bal vragen aan de cornervlag?"."

"Nu creëerden de Duivels zelf een vervelende situatie, want alle spelers bevinden zich op een zakdoek. Dan moet je vooral maken dat de bal niet in dat gebied blijft", gaat Verheyen verder.

"Daarenboven had je hoger op het veld twee beren staan met Onana en Lukaku. Zij konden de bal met hun sterkte controleren of risicoloos doorkoppen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties