Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estadio Castelao
Ochoa houdt Brazilië op brilscore
Caroline Tonnelier

Brazilië is er niet in geslaagd een zes op zes te pakken in de poulefase. Na een intense wedstrijd werd het 0- 0. Beide ploegen hadden de nodige kansen, maar vooral doelman Ochoa ontpopte zich tot de held van de Mexicanen.

Bij Brazilië raakte Hulk niet speelklaar. Ramires was zijn vervanger. Om Neymar en co af te stoppen koos Mexico voor een vijfmansverdediging. De ploeg van Herrera toonde al in de beginfase dat het menens was door stevig in het duel te gaan. Daardoor had Brazilië het aanvankelijk wat moeilijk om grote kansen te creëren en bovendien liet Fred zich tot drie keer toe betrappen op buitenspel.

Vooral Neymar zorgde toch wel voor de nodige dreiging, al was het ook opletten aan de overkant. Zo ging een schot van Herrera via de vingertoppen van Julio Cesar maar net over. Aan de overkant moest Ochoa de meubelen redden voor Mexico. Hij pakte uit met een uitstekende redding op een poging van Neymar. Net voor de rust moest de doelman zich opnieuw tonen. Dit keer hield hij Paulinho van de openingstreffer, waardoor beide ploegen na een intense eerste helft met 0-0 mochten gaan rusten.

Ochoa held van Mexico

Na de pauze greep Scolari in door een bleke Ramires, die bovendien net voor de pauze geel had gepakt, te vervangen door Bernard. De invaller toonde zich meteen, maar kon Neymar net niet bereiken. Het was het enige wapenfeit van de Brazilianen in het vierde kwartier, want het was Mexico dat in die fase van de wedstrijd domineerde. Herrera, Giovanni en Vazquez toonden zich echter niet trefzeker genoeg.

Gaandeweg kwam Brazilië opnieuw beter in de wedstrijd. Een bedrijvige Neymar stelde Ochoa opnieuw op de proef, maar de Mexicaanse doelman bewees zijn klasse. De goalie groeide uit tot de man van de match, nadat hij ook Jô en Thiago Silva van een doelpunt hield. Zo bleeft het bij 0-0, mede doordat ook Julio Cesar nog goed tussenkwam op een poging van Raul Jimenez.