Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Arena da Baixada
Valencia schenkt Ecuador zege en hoop op tweede ronde
Timothy Collard

Enner Valencia leidde Ecuador vannacht langs een strijdvaardig Honduras. De aanvaller sleepte zijn land met twee goals voorbij Andy Najar en co.

De laatste wedstrijd die doorging in Curitiba was Iran-Nigeria (0-0), niet bepaald een leuk kijkstuk. Honduras en Ecuador slaagden er niet meteen in om wél voor spektakel te zorgen. In de aanvangsfase bleef het bij veel goede wil, maar weinig tot zelfs geen werk voor beide doelmannen.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam er meer vaart in het spel. Het ging goed op en neer, maar onder meer Bernardez (ex-Anderlecht) kwam niet tot scoren na een gevaarlijke hoekschop.

Swingend einde eerste helft

Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft. Op het halfuur profiteerde Costly optimaal van een fout in de Ecuadoriaanse defensie. De Hondurees poeierde het leer in de linkerbenedenhoek.

Lang kon Honduras niet genieten van de voorsprong, amper drie minuten later prikte Enner Valencia de gelijkmaker tegen de touwen na slecht uitverdedigen van Paredes. Met een doelpuntje voor elk was het ook rusten geblazen. Op slag van rust kopte Bengtson raak, maar het feestje ging niet door wegens hands.

Twee afgkekeurde treffers Honduras, wél raak bij Ecuador

Na de pauze kwam Honduras opnieuw tot scoren, maar opnieuw ging het feestje niet door. Costly scoorde vanuit buitenspelpositie en gaf ook meteen zelf aan dat dat het geval was.

Tot twee keer toe geen feestje, maar bij Ecuador was het niet veel later wél raak. Goaltjesdief Enner Valencia stond op de goeie plaats bij een vrije trap en kopte het leer tegen de touwen: 1-2.

Honduras zette alles op alles, maar de Ecuadorianen konden uiteindelijk stand houden. Op de laatste speeldag mogen Valencia en co zich proberen verzekeren van de tweede ronde… tegen Frankrijk.