Datum: 21/06/2014 21:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estadio Castelao
Verrassend Ghana houdt Duitsland op gelijkspel
Tamara Vereecken
| 0 reacties
Verrassend Ghana houdt Duitsland op gelijkspel
Foto: © Photonews

Het werd een heel leuke pot voetbal tussen Duitsland en Ghana, waarbij alle doelpunten in de tweede helft vielen. De Ghanezen hielden favoriet Duitsland goed af en bewezen dat ze een plaatsje in de volgende ronde zeker verdienen.

Löw startte met dezelfde elf spelers  die hij tegen Portugal de wei in stuurde. Bij Ghana kwamen drie nieuwe namen aan de aftrap: Dauda stond onder de lat en ook Afful en Kevin-Prince Boateng begonnen aan de wedstrijd. Met Jerome Boateng in de basis bij de Duitsers stonden er dus twee (half)broers tegenover mekaar in dit duel.

Ondanks de verzengende hitte besloten beide ploegen er van meet af aan toch een leuke match van te maken en dat leverde al snel enkele mooie kansen op. De eerste was voor Ghana, Gyan besloot echter van dichtbij hoog over. Aan de overzijde bracht Kroos met een hakje de bal tot bij Müller maar die zag z’n schot op doel geblokt.

Ghana groeide in de wedstrijd

Duitsland begon het best maar de Ghanezen werden beter naarmate de match vorderde. Zo moest Neuer op het kwartier plat op een knap afstandschot van Atsu. Löw zag dat z’n jongens het niet makkelijk hadden en maande aan een tandje bij te steken.

Khedira en Kroos probeerden het zonder succes van ver maar dé kans op de openingstreffer was weggelegd voor Müller. Hij kreeg de slimme voorzet van Özil echter niet over de lijn. Luttele minuten later kon Götze bijna profiteren van slecht verdedigen van Asamoah maar de poging zou in het zijnet belanden.

Aan de overzijde testte Muntari met een geweldige pegel de vuisten van Neuer, die zich niet liet verrassen. Geen doelpunten dus voor de rust maar daarin zou snel verandering komen na de koffie.

Alle doelpunten in geweldige tweede helft

Het was Götze die de score opende voor Duitsland meteen bij aanvang van de tweede helft. De Ghanezen waren echter niet van slag want André Ayew zou amper tien minuten later met een erg mooi kopbaldoelpunt z’n ploeg al langszij brengen.

En het was erop en erover want Gyan knalde in een sneltempo de 1-2 tegen de netten. Na een dol kwartier en Duitsland dat nergens meer was, vond Löw het welletjes en bracht Klose en Schweinsteiger in.

Die wissels hadden quasi meteen hun effect: het was namelijk Klose die de 2-2 binnentikte en zo het WK-doelpuntenrecord van Ronaldo evenaarde, namelijk 15 stuks.

De toeschouwers kregen een geweldige wedstrijd te zien, zeker na de rust! Beide ploegen gaven alles wat ze hadden en gingen vol voor de overwinning, waartoe ze ook beiden de kansen hadden. Het was hopen en bibberen tot de laatste seconde maar gescoord werd er niet meer.
Favoriet Duitsland kreeg een sterk Ghana te zien, dat bewees dat het een plaatsje in de volgende ronde zeker zou verdienen!

Müller blesseerde zich nog in de slotseconden: in een duel botste hij met het hoofd tegen een Ghanees en bleef met bebloed aangezicht liggen. Wat er precies aan de hand is (neus, wenkbrauw,...) en of het ernstig is, zal moeten blijken.

Dankzij de 2-2 komt Duitsland momenteel aan de leiding in z'n groep. Portugal en de VS geven elkaar maandag nog partij maar alles ligt nog open in groep H.

Opstellingen

Duitsland Duitsland

  Speler G Beoordeel
Neuer Manuel 90' -
Boateng JƩrƓme 45' -
Mertesacker Per 90' -
Hummels Mats 90' -
Hƶwedes Benedikt A 90' -
Lahm Philipp 90' -
MĆ¼ller Thomas A 90' -
Khedira Sami 70' -
Kroos Toni 90' -
Gƶtze Mario āš½ 69' -
Ɩzil Mesut 90' -
  Bank G Beoordeel
Draxler Julian -  
Durm Eric -  
Ginter Matthias -  
Kramer Christoph -  
Zieler Ron-Robert -  
Podolski Lukas -  
Klose Miroslav āš½ -  
Weidenfeller Roman -  
SchĆ¼rrle AndrĆ© -  
Mustafi Shkodran -  
GroƟkreutz Kevin -  
Schweinsteiger Bastian -  

Ghana Ghana

  Speler G Beoordeel
Dauda Abdul Fatawu 90' -
Afful Harrison A 90' -
Mensah Jonathan 90' -
Boye John 90' -
Asamoah Kwadmo 90' -
Rabiu Mohammed 78' -
Muntari Sulley A   90' -
Boateng Kevin-Prince 52' -
Twasam Atsu Christian 72' -
Ayew PelƩ AndrƩ 90' -
Gyan Asamoah āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
Wakaso Mubarak -  
Acquah Afriyie -  
Adams Stephen -  
Sumaila Rashid -  
Waris Abdul Majeed -  
Larsen Kwarasey Adam -  
Adomah Albert Danquah -  
Inkoom Samuel -  
Agyemang-Badu Emmanuel -  
Opare Daniel -  
Ayew Jordan āš½ -  
Essien Michael -  
Herbeleef Duitsland - Ghana

Vooraf