kvkKV Kortrijk
kvmKV Mechelen
2-1
2-2
62' Jonas Ivens (pen)
Giovanny Saelens

10 juni 2007. Niet alleen de dag van de federale verkiezingen, maar ook van de promotie van KV Mechelen. De 'Kakkers' promoveren na een moeizame 2-3 winst op het veld van KV Kortrijk. De thuisploeg kwam twee keer voor, maar Mechelen vocht terug.

In de beginfase was Mechelen de gevaarlijkste ploeg. Na zes minuten werd een bal op de lijn gekeerd na een redding van Peter Mollez. Toch was het KV Kortrijk dat op voorsprong kwam. Al in de negende minuut stond het 1-0. Jarakovic werd na voorbereidend werk van Gezelle en Nong op doel af gestuurd en maakte er 1-0 van.
Mechelen probeerde tegen te prikken via een vrije trap van Dunkovic, maar de bal ging over. In de 18e minuut kwam KV Kortrijk goed weg. Pieter Crabeels kopte een vrije trap op de lat.

Het zat er lichtjes aan te komen en na 21 minuten was de gelijkmaker een feit. Bjorn Vleminckx kon een voorzet binnenkoppen. Even later kon het al 1-2 gestaan hebben, maar Crabeelse kopte over. Op het halfuur probeerde Geudens het met een afstandsschot, maar het was te centraal om Mollez te verschalken. Een mooie actie in de 32ste minuut van Aloys Nong. De Kameroener sneed mooi naar binnen en trapte op de paal. Na 37 minuten een grote kans voor Mechelen. Dunkovic trapte hard op doel, maar Mollez kon de bal nog via de lat over tikken.
Mechelen kreeg nog kansen via Vleminckx en Charaï, maar het was Nong die er drie minuten voor rust 2-1 van maakte. Hij trapte de bal via Werner in doel. De laatste twee kansen van de eerste helft waren nog voor KV Mechelen. Eerst trapte Dunkovic op Mollez en een vrije trap van Van Zundert werd ook door de Kortrijkse goalie gepareerd.

Het eerste kwartier van de tweede helft was gelijkopgaand zonder echte kansen voor beide ploegen. Na 60 minuten dan toch een reuzekans voor Charaï, maar die trapte de bal voor open doel over. In de 62ste minuut noteerden we het keerpunt van de wedstrijd. Van de Velde floot voor penalty en Ivens trapte voorbij invaller Kurt Vandoorne
Mechelen kwam eventjes goed weg toen een voorzet bij de thuisploeg op de lat landde, maar het vertrouwen was er en Charaï maakte er 2-3 van.

Het was over en out voor Kortrijk en Mechelen domineerde de rest van de partij. De thuisploeg kreeg enkel nog kleine kansjes, maar de betere kansen waren voor Mechelen. Een kwartier voor tijd werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel na een redding van vandoorne, die volgend seizoen naar Deinze trekt.
Twaalf minuten voor affluiten kon Bjorn Vleminckx nog eens koppen, maar Vandoorne tikte over. Omstreeks 17u45 floot Van de Velde voor de laatste keer en Mechelen promoveerde.

Er werd nog lang nagevierd in het bezoekersvak en ook de thuissupporters vierden mee met KV Mechelen. Beide ploegen zongen gezamenlijk 'Lierse gaat eraan' en de KVM-spelers kwamen de fans van KV Kortrijk nog groeten. Een mooie voetbalnamiddag tussen de twee best voetballende ploegen van tweede klasse eindigde met promotie voor KV Mechelen.

Zo degradeert Lierse naar tweede klasse en blijft Antwerp zeker in tweede. Ook Kortrijk blijft daar na een nul op vijftien.