Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk start met billijk gelijkspel
Giovanny Saelens

KV Kortrijk ontving op de eerste speeldag in tweede klasse Union Saint-Gilloise. De partij eindigde net zoals vorig jaar op een 1-1 gelijkspel. Nicolas Gezelle scoorde op een mooie manier het Kortrijkse doelpunt. Doudouh was de doelpuntenmaker voor Union.

KV Kortrijk begon het sterkst aan de partij met twee kansen in vijf minuten voor Vincent Provoost, die in het tussenseizoen Club Brugge ruilde voor KV Kortrijk. Eerst schoot hij een volley over, en later trapte hij op Kundimbana. In de 12e minuut kreeg ook Union zijn eerste kans. Ibrahim Tankary trapte de bal zwak op Kurt Vandoorne, die de voorkeur had gekregen op kersvers doelman Mollez.
Na 20 minuten spelen ging een vrije trap bij Union over het doel van Vandoorne. Vandoorne leverde een schitterende redding in de 27ste minuut, maar de scheidsrechter gaf een onterechte doeltrap voor Kortrijk. Union verdiende een hoekschop. Tien minuten voor de rust had Landu Tubi, de enige spits bij KV Kortrijk in deze wedstrijd, een reuzenkans. Hij probeerde echter nog de doelman te omzeilen waarna hij miste. Hier had de Congolees meer moeten meedoen. De ruststand was 0-0.

Na zeven minuten in de tweede helft moest Emir Ujkani, die al met geel geboekt stond, het veld verlaten voor Nicolas Gezelle. In de 58ste minuut kwam Union even opzetten, maar Vandoorne kon het schot uit zijn doel houden. Met nog een halfuur te gaan kon de ingevallen Gezelle op een mooie manier de 1-0 scoren. Een mooi gerichte volley zette de West-Vlamingen op voorsprong.
KV Kortrijk bleef de betere ploeg en na 71 minuten mocht Jo Vermast een vrije trap nemen. Kundimbana kon de bal makkelijk pakken. Drie minuten later schoot Jimmy Hempte op een vrije trap van Provoost de bal over doel. Union begon meer en meer druk te zetten, en wat gevreesd werd, gebeurde. Doudouh scoorde op een rebound de gelijkmaker.
Eén minuut later was het bijna weer raak op precies dezelfde manier maar deze keer kwam de bal in het zijnet terecht. De laatste kans van de wedstrijd kwam voor Landu Tubi. Hij draaide zich vrij en schoot op doel, maar geen problemen voor de zwarte doelman.
KV Kortrijk verliest dus twee punten als titelkandidaat. Een déjà vu, als je weet dat Kortrijk vorig seizoen op dezelfde manier de eindronde miste.

Doelpunten: 61' Gezelle 1-0 en 80' Doudouh 1-1

Sfeergroep Red Lions 19 van KV Kortrijk had een sfeeractie gepland, waarvan onderstaande reuzevlag een deel uitmaakte. [AN]