De strijd barst los in tweede

Joeri De Ren
| 0 reacties
De strijd barst los in tweede
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag begint ook in tweede nationale de competitie. Uiteraard is het steeds moeilijk voorspellen, maar verwacht wordt dat KV Kortrijk, Antwerp en KVSK United de belangrijkste titelkandidaten zijn. Outsiders die steeds terugkomen zijn RS Waasland, KV Mechelen, OH Leuven, VW Hamme en sinds de recente goede transfers ook Union SG. Voor de degradatie wordt er traditiegetrouw verwezen naar de nieuwkomers, maar de ervaring leert dat de realiteit vaak anders is en dat het eerder het tweede seizoen is dat steeds moeilijk is voor een ploeg. Wel worden Ronse en Dienze vaak vernoemd in dit verband.

De ogen zullen uiteraard gericht zijn op de titelkandidaten. United krijgt op deze eerste dag het bezoek van nieuwkomer Waregem. Ze zagen Davy Oyen, Frank Machiels en Wouter Scheelen vertrekken of stoppen, maar haalden nog meer ervaring met Dimitri De Condé en Harald Pinxten. Vorig jaar hoorde men al eens de kritiek dat de kleine kern en de leeftijd van de groep er mee verantwoordelijk voor was dat de titel werd gemist, zeker in de winterperiode. Voor dit nieuwe seizoen werd de ploeg ook in de breedte versterkt. Het wordt het jaar van de bevestiging voor de ploeg. Waregem van zijn kant wil bevestigen in tweede net als in derde en wil graag bewijzen dat er niet gesold kan worden met hen.

Eerste periodekampioen van vorig jaar, Hamme, mag gelijk de verre uitstap maken naar Virton. Dit is altijd een moeilijke wedstrijd op een klein veld tegen een potige ploeg. Iedereen vraagt zich af of Hamme de stunt van vorig jaar kan herhalen. Of zullen zij ook nu weer last ondervinden van een té krappe kern ? Virton is vooral bezig met het behoud en hoopt op weinig meer.

Probleemploeg Ronse lijkt het minst van allen klaar te zijn voor deze competitie. Er zijn de financiële problemen en de meeste spelers kwamen pas de laatste weken bij de groep. Niemand weet wat Ronse momenteel waard is. Leuven kan dit vanavond uittesten. Zelf bouwde Leuven de eigen ploeg verder uit met de gezonde mix aan ervaring en jeugd. Vorig jaar eindigden ze al zesde en dit jaar zouden ze wel eens één van de verrassingen kunnen zijn. Ze zijn zeker in staat een eindrondeticket te bemachtigen. Opvallendste nieuwkomers zijn Nadir Sbaa en Toni Brogno.  Deze uitstekende aanvaller dienen het reeds stevige middenveld met Sammy Greven en Samuel Remy nog meer slagkracht te geven.   

Mechelen mag aftrappen tegen Deinze, de nu al tot degradatie veroordeelde ploeg bij velen. Vanavond zal blijken of Deinze net als vorig jaar het zwakke broertje dreigt te worden.  De ploeg liep bijna volledig leeg en dus lijkt de cohesie bij de seizoensstart ook een probleem te worden.  Mechelen blijft een groot vraagteken. De club deed ook nu geen grootse transfers, maar wel veel degelijke transfers.  Bij Mechelen lijkt het vooral af te hangen van de start van het seizoen.  Komen ze die goed door en zit de moraal goed dan kan het team misschien veel verder komen dan vorig jaar.  

Titelkandidaat Kortrijk moet het veld in tegen Union. Union is geen hapklare brok. Aanvankelijk leek het er een beetje op dat de ploeg zou leeglopen, maar ze wisten veel van hun vaste waarden te houden en voegden hier o.a. Yves Buelinckx, Ibrahim Tankary en Stephane Stassin aan toe. Een serieuze versterking, zeker in het aanvallende compartiment. Sindsdien zien vele analisten er zelfs een kandidaat op een eindrondeticket in. Kortrijk, dat op het punt staat om het aanvallende probleem – door blessure - op te lossen door het aantrekken van o.a. Fodé Camara kan vanavond gelijk laten zien of het klaar is voor de titelrace. De aankopen ondersteunen in elk geval deze ambitie.

Oostende ontvangt dan weer nieuwkomer Dender, terwijl Dessel Tubeke opwacht. Op zich lijken dit eerder duels in de middenmoot. Maar zoals gezegd is het steeds aangeraden voorzichtig te zijn met voorspellen in zulk een vroeg stadium van de competitie.

Derde nieuwkomer Tienen krijgt het bezoek van RS Waasland. Het valt een beetje af te wachten in welke mate Waasland zich ook dit jaar kan mengen in de strijd om de periodetitels.

De laatste partij van deze speeldag brengt ons bij RAFC tegen KAS Eupen. De Eupenaren versterkten zich in de aanval en het verhaal van Antwerp is goed genoeg bekend. Na een mislukte seizoensstart vorig jaar werd de eindronde net gemist. De steun vanuit Manchester nam nog toe en deze keer kwamen de versterkingen nog eerder. De groep kon samen trainen en de jongeren zijn weer een jaartje meer ervaren. Dit wordt misschien wel het seizoen van Antwerp. Ze worden in elk geval mee getipt voor de titel en vandaag kunnen ze voor het eerst hun kunnen tonen. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties