Stadion: Stedelijk Sportstadion
Puntendeling voor KVSK United en Kortrijk
Niels Hendriks

In de rechterkolom ontmoetten KVSK United en KV Kortijk zaterdagavond elkaar aan de Gestelsedijk in Lommel. Vorig seizoen was dit nog een duel nog een topper. Nu moesten beide clubs dringend op zoek naar punten om nog iets van hun seizoen te maken.

Bij KVSK United werd ten opzichte van vorige week, toen er gewonnen werd in Oostende, de geblesseerde Davy Heymans in de basis vervangen door De Condé. De West-Vlamingen moesten het stellen zonder Makhloufi, Hempte en Desmet. Door de 3-4 zege in Oostende ging de geplande protestactie van de thuissupporters niet door en werd de ploeg 90 minuten lang vocaal gesteund. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor Kortrijk vanop een corner, maar Boyen kon het schot van Dely met het nodige geluk uit doel houden. In deze openingsminuten was er wel overwicht voor de thuisploeg. Na tien minuten brachten Haagdoren en Thompson De Condé alleen voor doel met een prachtige combinatie. En deze duwde de bal voorbij doelman Mollez, 1-0 voor United. Enkele minuten later reageerde Kortijk via een afstandschot van Provoost, dat links naast ging. De partij bleef goed op en naar gaan, Haagdoren trapte naast en Kortrijk claimde een penalty voor vermeend handspel van Trenson, maar de scheidsrechter floot niet. Het tempo verdween stilaan uit de partij en United vergat om te blijven combineren. Vijf minuten voor rust moest Delande een trekfout begaan net buiten de rechthoek. Jarakovic zette zich achter de bal en trapte de vrije trap mooi voorbij Boyen die aan de grond genageld stond. Met deze 1-1 stand gingen we ook de rust in.

Na rust werd duidelijk dat KVSK United nog lang niet zijn goede vorm bereikt heeft. De Limburgers brachten er nog maar weinig van terecht. Het betere spel kwam dan ook van de bezoekers. Maar echte kansen voor KVK kwamen er pas op het uur, eerst was Vervaeke gevaarlijk met een laag schot dat door Boyen in corner werd geduwd en even later moest Boyen opnieuw ingrijpen op een schot van Jarakovic. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog de kans om de partij te beslissen. Eerste kopte Landu Tubi naast voor Kortijk en vijf minuten voor affluiten verscheen Pereira na een afgeweerd schot van Haagdoren alleen voor doel. De Braziliaan miste echter zijn schot compleet, typerend voor de tweede helft van een zwak United. Beide ploegen delen dus de punten, maar schieten maar weinig op met dat puntje.