Stadion: King Power at Den Dreef
Antwerp vernedert Leuven
Joeri De Ren

Antwerp moest op bezoek bij OHL absoluut winnen indien het de kloof met leider Dender niet wou zien vergroten.  Evans, Dong en Olguin keerden terug uit schorsing, terwijl Verbiest een speeldag aan de zijlijn diende te blijven wegens schorsing.  De jonge Baert kreeg opnieuw het vertrouwen van de coach en hield hierdoor Verjans op de bank nu ook Mamam terug bij de kern kwam.    Bij Leuven was de lijst met geblesseerden nog steeds indrukwekkend.  Remy, Tilmant, Ruytinckx, Berghmans... het zijn slechts enkele namen in een lange lijst.  Greven was net op tijd speelklaar en Nkwadikwa keerde terug na 11 maanden afwezigheid.

Leuven startte eerder gewaagd in een 3-4-3 opstelling en benadrukte hiermee de aanvallende intenties die het team koesterde.  De aanval is de beste verdediging moet trainer Brepoels gedacht hebben en zijn team trachtte dan ook van bij aanvang de bezoekers naar de keel te grijpen.  Het offensief leverde echter weinig tastbaars op en de eerste kans was via Evans voor Antwerp.  Leuven zou een hele eerste helft verwoed zoeken naar een gaatje in de Antwerpse verdediging, maar dat was een maat voor niets.  Leuven dreigde enkel via een vrije trap van Brogno de door Ristovic werd gepareerd en een kopbal van Sbaa die door Ristovic magistraal in corner werd gewerkt.  Dit was de enige uitgespeelde kans van de Leuvenaars in de eerste helft.  Die redding weerhield de thuisploeg ervan terug op gelijke hoogte te komen want net daarvoor had Dong zijn talent gedemonstreerd door zijn bewaker uit te kappen en dan van aan de rechthoek de bal overheerlijk kruiselings de winkelhaak in te mikken.  Baert lobde bijna de keeper, Hilton kopte een conrner maar nipt naast en Dong dwong Doumen tot een redding in twee tijden. Diezelfde Dong verdubbelde met een practhige stiftbal de score voor zijn ploeg.  Tien minuten voor de rust was het feest voor de bezoekers compleet toen de jonge Baert zijn duivels ontbond en Mamam alleen op weg zette naar doel.  De Togolese Mancunian twijfelde niet en zette op zijn beurt fraai de netten bol.  Antwerp bleef gevaarlijk en Campbell kwam nog dicht bij een doelpunt, maar Antwerp ging de rust in met een 0-3.

Leuven trachtte het tij te keren door Steenwegen en Sbaa te vervangen en Janssens en Schoonmans in de plaats te brengen. Na enkele minuten wisten de beide invallers bijna een doelpunt in elkaar te knutselen, maar Schoonmans vergat de gemeten voorzet van Janssens binnen te duwen. Leuven liet zo de kans liggen om terug in de wedstrijd te komen. Antwerp consolideerde de voorsprong en ving de thuisploeg gegroepeerd op zonder daarbij de snelle omschakeling te vergeten. De beste kansen waren wederom voor de bezoekers die dreigden via een te zwak schot van Baert en een vrije trap van Dong de door Doumen nog met een voetje werd gepareerd. De Chinees kreeg ook nog een geweldige kopkans aangeboden door Simpson, maar zijn krachtige kopbal zoefde rakelings over het Leuvense doel. Antwerp liet Verjans, Tomsin en Olguin nog wat wedstrijdritme opdoen en door het invallen van deze spelers kreeg de partij terug meer vaart. Olguin vergat eerst de keeper te omspelen en kreeg enkele minuten later dan toch een doelpunt voor de voeten geworpen door Doumen die een schot van Mamam in de loop van de Argentijn weerde. Verjans zette de kers op de taart dor in de slotminuut op aangeven van Dong de forfaitscore op het bord te brengen.

Er viel weinig af te dingen op de fraaie zegen van Antwerp dat hiermee Leuven wat dieper duwde in de rangschikking en dat ervoor zorgde dat de partij van volgende week tegen Tienen voor de fusieploeg extra belangrijk wordt. Antwerp kan aan de voorbereiding beginnen van alweer een lastige partij wanneer volgende week de derde in de rangschikking, Deinze, op bezoek komt.