usgUnion SG
antAntwerp
0-1
Datum: 10/12/2006 14:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Joseph Marien stadion
Antwerp wint de slag om Brussel
Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp wint de slag om Brussel
Foto: © SC

Ooit was het duel tussen Union en RAFC een topduel in eerste klasse, vandaag was het een duel in het vagevuur van het Belgisch voetbal. Antwerp diende te winnen indien het volgende week de topper tegen Dender spannend wilde houden. Union speelde voor het eerst thuis sinds de trainerswissel Tshupula – Czernaitinsky. Deze laatste kon niet beschikken over Stassin en Tankary. Hij liet Martens, in tegenstelling tot vorige week op de bank. Bij Antwerp weinig zorgen voor de coach die over een complete groep kon beschikken. Verbiest kwam terug in de ploeg en Baert verdween uit de selectie. Verjans verhuisde terug naar de bank nu Cissé terugkeerde uit schorsing.

Het werd een harde wedstrijd waarin de scheidsrechter niet steeds even zeker leek van zijn beslissingen, maar die ondanks veel inzet en fysiek spel toch fair verliep. Het openingskwartier leverde geen gevaar op langs beide kanten. Antwerp kreeg niet de gewenste greep op het middenveld en het vergat ook al eens de ruimte op de flanken te benutten. Union speelde gedisciplineerd en met zeer veel inzet. De meeste kansen in een gesloten eerste helft waren toch voor Antwerp, al vielen er langs beide kanten slechts enkele echte kansen op te tekenen. Op het kwartier mistte Campbell, alleen voor de keeper, zijn killerinsticnt van vroeger in dit seizoen. Op het halfuur kon Evans bijna een bal in de kruising koppen, maar een puik presterende Kudimbana zweefde het leer nog uit de winkelhaak. In de herneming wist Dong net niet te scoren en ging zijn loeiharde vluchtschot rakelings voorlangs. Een minuut later kreeg Union twee grote kansen. Eerst mochten Buelincx en Glouftsis doorgaan in buitenspel, maar Ristovic redde zijn ploeg op de uitstekende plaatsbal van Buelinckx. Kort daarna diende Ristovic Nicaise van een doelrijpe kans te houden. Daarna hielden beide ploegen elkaar verder in evenwicht en gingen ze rusten met de bekende brilscore op het scorebord.

Na de rust leek Antwerp over Union te gaan, maar na enkele minuten herstelden de Brusselaars het evenwicht en zat de wedstrijd terug vast. Olguin – ingevallen voor Mamam -, Campbell en Evans kregen allen halve kansen. Zelfs oorlog in het strafschopgebied leverde geen doelpunt op. In een van de vele felle luchtduels in de kleine rechthoek blesseerde Dong zich, waarna hij van het veld gedragen diende te worden. Achteraf vernamen we dat er zes hechtingen nodig waren om een gapende hoofdwonde te naaien. Hij werd vervangen door Tomsin. Met nog een kwartier te gaan scoorde Evans met het hoofd de voor Antwerp verlossende treffer. Langs beide kanten werd er daarna nog geknokt dat het een lieve lust was. Czernia bracht nog Martens en Dog en hoopte de balans alsnog in eigen voordeel te doen omslaan. Elk duel werd nu uitgevochten op het scherp van de snee en de wedstrijd was plots een lust voor het oog, maar aan de score veranderde niets meer.

Czerniatinsky moet nog wachten op zijn eerste zege als coach in tweede klasse en Antwerp kan zich nu volledig richten op de topper van volgende week waarin het Dong hoopt te recupereren, maar alvast Campbell dient te missen door schorsing.