Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Mirakelstadion
KV Mechelen verslaat Racing Waregem
Rita De Meyer

KV Mechelen won zondagnamiddag van Racing Waregem met 1-2. Voor de thuisploeg scoorde Barro en voor de bezoekers was dat Ivens en Iddi.
De bezoekers speelden met een onuitgegeven aanvallersduo, Crabeels en Charaï. Op het middenveld verving Biset de gekwetste Geudens.

De thuisploeg toonde veel enthousiasme en hoopte net als Virton een paar weken geleden zo de Mechelaars te verassen. De jongens van Peter Maes hadden echter hun les geleerd en probeerden te voetballen.
KV Mechelen kreeg in de eerste helft de betere kansen. Op het kwartier was er een vrije trap van Bart Van Zundert die door doelman Stefaan Vergote in hoekschop werd geduwd. Op het halfuuur was Iddi er dicht bij maar zijn schot ging net naast. Net voor rusten konden de Mechelaars de score dan toch openen. Een hoekschop van Vanbelle werd door Ivens tegen de netten gekopt.

Na de rust kwam Racing Waregem beter in de wedstrijd. De bezoekers waren op zoek naar zichzelf en daar profiteerde Tanguy Barro van om de gelijkmaker aan de tekenen. De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur. Het was opnieuw Vanbelle die voor de assist zorgde en ditmaal was het Iddi die zijn voorzet kon binnen duwen. Het bleef bij deze 1-2 en na Dender en Antwerp kan ook KV Mechelen met het kleinste verschil winnen tegen een verdienstelijk Racing Waregem.

Mechelen blijft zo op de derde plaats staan op zes punten van Antwerp en veertien van leider Dender. Voor Racing Waregem ziet het er een beetje hopeloos uit . Ze staan al elf punten achter op de derde laatste en dat is Waasland.