Datum: 17/03/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne
Zeven doelpunten in KVM-Tienen
Bart Hermans
| 0 reacties
Zeven doelpunten in KVM-Tienen
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 4-3 van KVK Tienen gewonnen. Voor de thuisploeg scoorden Dhont,Charaï,Iddi en Ivens. Voor de bezoekers waren dat Geebelen ( 2 maal ) en De Silva.
 
Bij de thuisploeg waren Vanbelle en Biset er niet bij, beiden waren gekwetst. In vergelijking met de wedstrijd tegen AA Gent kwam Vleminckx terug in de ploeg , hierdoor verdween Kielo Lezi naar de bank. Bij KVK Tienen was Verlaine er nog niet bij. Ex-KVM speler Marco Nijs is nog steeds herstellende en zou als er geen beterschap merkbaar is op het einde van de maand geopereerd worden.
 
De eerste kans van de wedstrijd was er eentje voor de thuisploeg. Vleminckx kon vanop de rand van de zestien in één tijd uithalen maar zijn schot ging ver naast. De rest van het openingskwartier gebruikten beide ploegen om elkaar wat af te tasten. Op het kwartier waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, het afstandsschot van Belme ging over. Het antwoord hierop van de thuisploeg duurde niet lang, na een knap uitgesponnen aanval via veel tussenstations kon Iddi uithalen. Tienen-doelman Schuermans was kansloos maar gelukkig voor hem ging de bal net naast. In het tweede kwartier namen de Maneblussers het heft meer in eigen handen. Charaï kopte na een mooie dribbel van Van Goethem op de linkerkant te zwak in de handen van Schuermans. Aan de overkant ging een voorzet van Bayock eerst nog op de lat maar even later was het toch raak voor de bezoekers.  Na een voorzet vanop rechts kon Geebelen vrij inkoppen. KV Mechelen bleef niet bij de pakken zitten en scoorde direct tegen. Van Goethem ging wederom mooi door op de linkerflank en haalde de achterlijn, hij speelde mooi Dhont aan die mooi binnentikte en zo de bordjes gelijk zette.
Even voorbij het halfuur scoorde de suikerploeg voor de tweede keer. De voorbereiding begon wederom op rechts en via via kwam de bal tot bij De Silva, die twijfelde niet en schoot de bal voorbij een kansloze Kempeneer. Tienen liet bij tijden mooie combinaties zien en maakte het de thuisploeg knap lastig. Toch waren het de Mechelaars die de gelijkmaker lukten. Schuermans verkeek zich op een hoekschop van Dunkovic, Van Zundert zette de bal opnieuw voor waardoor Charaï kon binnenkoppen. Diezelfde Charaï kreeg even nadien een gele kaart waardoor hij de volgende wedstrijd op Oostende zal moeten missen. En de doelpunten bleven maar komen , het was Geebelen die een voorzet vanop recht kon binnenkoppen. Beide ploegen gingen zo rusten bij een 2-3 stand.
 
De eerste kans van de tweede helft was voor de Geel-Roden. Dunkovic speelde Van Zundert mooi vrij , die ging voorbij Schuermans maar twijfelde te lang waardoor de bezoekende goalie de bal alsnog in corner kon duwen. Even later was het dan toch raak, Dunkovic speelde Iddi aan die zich mooi vrijkapte en schitterend afwerkte. Het werd zo 3-3 en de wedstrijd kon opnieuw beginnen. Rond het uur zorgde opnieuw Iddi voor het gevaar, hij kreeg de bal in de zestien en kapte zich opnieuw vrij , ditmaal ging zijn schot net naast de rechterpaal.
Mechelen leek meer grip op de wedstrijd te krijgen en eiste dan ook de bal op. Eerst kopte Vleminckx nog in de handen van Schuermans maar de volgende aanval was wel raak. Een verre inworp van Vleminckx kwam bij Ivens terecht die het leer enig mooi voorbij de bezoekende doelman krulde. KVM kwam zo voor de eerste keer in deze wedstrijd op voorsprong. Toch bleef het opletten voor de scherpe tegenprikken van Tienen. Mechelen behield het balbezit maar kansen kwamen er niet meer uit voort. Een tiental minuutjes voor het einde legde knalde Dunkovic naar doel, Schuermans kon in tweede tijden pakken. Even later was diezelfde Dunkovic opnieuw gevaarlijk maar ditmaal ging zijn schot nipt over.
In de laatste minuten zette Tienen nog een slotoffensief op maar verder dan een paar corners kwamen ze niet.
 
KV Mechelen behaald zo een felbevochten overwinning en komt voorlopig terug zes punten voor op KV Kortrijk dat morgen thuis tegen KV Oostende speelt.
.

Vooraf