antAntwerp
virVirton
Datum: 31/03/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Bosuil
Antwerp in de greep van Virton
Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp in de greep van Virton
Foto: © SC

Antwerp had zijn lot in eigen handen en kon mits winst alvast een dag leider worden in tweede klasse. Ondanks de spannende titelstrijd viel op dat niemand wakker ligt van een tegenstander als Virton en dus waren er 'maar' 7000 kijklustigen opgedaagd op de Bosuil. De aanwezige fans verwachtten een makkelijke overwinning van hun team tegen de toch onbekende jongens van de kleine Waalse Koninklijke. Virton was echter niet gekomen om zich weg te steken, maar straalde complexloos aanvallend voetbal uit van bij de aftrap.

De veilige positie in het klassement liet de bezoekers toe om met twee spitsen en twee diep penetrerende flanken te spelen. Antwerp had het moeilijk met het vroege storen door de bezoekers die erop toezagen dat The Great Old niet kon combineren op het middenveld. Omdat Virton de linies ook ver uit elkaar hield bleef enkel de lange bal een optie voor de thuisploeg. Dit resulteerde in veel buitenspel en evenveel frustratie op de banken. Virton wist bijwijlen te dreigen en Antwerp verkwanselde zijn beste kansen in het eerste helft uur van de wedstrijd. Campbell schoot en kopte naast, Mamam en Utaka waren te besluiteloos en Di Gregorio stuitte op een uitstekende Leyder. Het gevolg liet zich raden en op het half uur profiteerde Coquelet van een kleine aarzeling bij Shawcross om alleen op Ristovic af te gaan en de Serviër had geen verhaal tegen de bom van de stevige aanvaller. Antwerp kon via Soufiani snel terug op gelijke hoogte klimmen en beide ploegen versierden nog een goede kans. Ristovic diende Calicchio van zijn 11e van het seizoen te houden en aan de overzijde toonde Utaka zich opnieuw geen afwerker.

Na de rust ging het publiek fanatiek achter de ploeg staan, maar Antwerp kon op geen enkel moment Virton in de problemen brengen. Eén goed geplaatste cross was voldoende voor Virton om via het hoofd van Calicchio terug op voorsprong te klimmen. Godart kon een geweldige rush net niet in doel besluiten en liet de thuisploeg nog wat hoop. Die hoop werd door Shawcross in doel verlengd toen Verbiest een vrije trap nam en het publiek geloofde er terug in. Antwerp kon echter op geen enkel moment de toeschouwer doen geloven dat ze Virton bij de keel zouden grijpen en Virton oogstte veel lof voor het vertoonde spel. Het publiek stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken en zoals in Antwerpen de gewoonte is verviel het gelijk in pessimisme. De woorden titel en promotie verdwenen uit het gebezigde vocabulaire om plaats te maken voor de woorden eindronde en debacle.

Mechelen en Dender kunnen hiervan profiteren door vandaag hun wedstrijd te winnen en Antwerp mag en week lang zijn wonden likken.

Vooraf