RAFC heeft lot in eigen handen

Joeri De Ren
| 0 reacties
RAFC heeft lot in eigen handen
Foto: © SC

Bij Antwerp waren ze blij met het verlies van Dender in Hamme. De leider kon hierdoor de kloof niet verder uitdiepen. Integendeel, Antwerp sloop terug een puntje dichterbij ondanks de wanprestatie in Ronse. De supporters van The Great Old zijn vooral blij dat hun club nu opnieuw zijn lot in eigen handen heeft. Mits winst in alle resterende wedstrijden is Antwerp zeker kampioen. De opdracht is dus moeilijk, maar klaar en duidelijk : een reeks neerzetten en de titel op zak steken.

De eerste opdracht in het rijtje van acht is die tegen Excelsior Virton. De club uit Wallonië, dicht tegen de Franse grens, zal waarschijnlijk ook dit jaar weer overleven in tweede klasse en zo volgend jaar zijn vierde seizoen aanvatten bij de aspirant-elite-clubs van dit land. De ploeg kent een degelijk seizoen in de middenmoot, maar draait minder scherp sinds de winterstop en dit blijkt vooral te wijten aan het verlies achteraan van Phibel. Tijdens de winterstop was er dan weer sprake van een overstap van Lamonaca naar RAFC. Deze transfer sprong af op het allerlaatste moment en dus zal de middenvelder ongetwijfeld zijn kunnen willen tonen op de Bosuil.

Antwerp profiteerde uitgebreid van de twee weken rust en recupereerde inmiddels de meeste spelers. Enkel Hilton en Gray herstellen nog van blessure. Bij Antwerp geen geschorsten dit weekend, wel 11 spelers met gele dreiging (Cissé, Campbell, Olguin, Mamam, Hilton, Verjans, Di Gregorio, Baert, Van Hemert, Soufiani en Shawcross). Antwerp ziet beide Engelse coaches beginnen aan hun schorsing van respectievelijk 1 speeldag voor assistent Welsh en 2 speeldagen voor coach Joyce.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties