SK Ronse
kvoKV Oostende
Datum: 07/04/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Orphale Cruckestadion
Ronse geeft KV Oostende een dreun
Michael Ketelers
| 0 reacties
Ronse geeft KV Oostende een dreun
Foto: © SC

SK Ronse heeft nog eens kunnen winnen, de rode lantaarn won vanavond met 2-1 van KV Oostende dat alweer niet kon bevestigen na de sterke prestatie van vorige week thuis tegen KV Mechelen. KVO-coach Edin Ramcic heeft nog veel werk voor de boeg met het oog op volgend seizoen

Ronse neemt de betere start. Na 5 minuten moet Mazel een bal van de lijn keren, wanneer Begeyn niet bij een voorzet kan. KVO herstelt het evenwicht.  Amond kan alleen op doel af, maar de lokale doelman anticipeert gepast. Ondertussen werd Stassin (liesblessure) reeds vervangen door Coppin.

KVO is nu duidelijk de betere ploeg en krijgt in het tweede kwartier een viertal goede kansen. Na een voorzet van Lammens besluit Dekeyzer op de doelman, en even later kopt Amond nipt voorlangs. Ook Meyssen ziet zijn schot nipt naast gaan. Kort daarop zet Dekeyzer door op links, maar de lobbal wordt maar net in hoekschop getikt.

KV Oostende blijft op zoek gaan naar de treffer en kent pech wanneer Coppin een hoekschop van Meyssen op de deklat kopt.  Aan de overzijde is er vooral dreiging van Sylla, die dit seizoen al 13 keer de netten vond.
 
KVO probeert druk te zetten, maar dit levert aanvankelijk weinig doelgevaar op. De ingevallen Lord dribbelt zich tussen 3 man een weg naar doel, maar stuit op de keeper.

Een onschuldig lijkende voorzet gaat aan iedereen voorbij, en Sylla heeft maar binnen te duwen, 1-0. De wedstrijd verwatert gaandeweg. Toch nog een riante kans voor KVO.  Dekeyzer gaat alleen op doel af, heeft de gelijkmaker aan de voet, maar besluit pal op de doelman.

Meyssen stuurt Lord diep, en deze verschalkt -al dan niet uit buitenspel- de doelman in de verste hoek, 1-1.
Vrije trap Ronse ter hoogte van het middenveld: Begeyn gaat onder de bal door, en Ronse kan van dichtbij scoren, 2-1. Meteen ook de einduitslag.