Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Zwak Antwerp onderuit in Lommel
Niels Hendriks

We weten dat voetbal een onvoorspelbare sport is en zeker in onze tweede klasse. Bewijs daarvan de verdiende 3-1 zege van KVSK United tegen Antwerp op zaterdagavond. Meteen de eerste zege van de Limburgers in 2007, Antwerp mag de titelambities nu wel opbergen.

Antwerp moest het stellen zonder Shawcross, Souffiani, Gray en Hilton. Van Hemert geraakte wel fit. Bij KVSK United kwamen Govert Boyen, Ahmet Öcal, Admir Haznadar en Philip Haagdoren terug in de ploeg. De wedstrijd begon enkele minuten later aangezien één van de doelnetten niet voldoende vastgemaakt was. Antwerp, weer gesteund door hun vele meegereisde fans, begon het best aan de partij. Echte kansen bleven uit tot Utaka op weg naar doel werd gehinderd door Öcal, de hierop volgende strafschop werd feilloos benut door De Gregerio. United was niet aangeslagen en amper vijf minuten later mocht spelertrainer Haagdoren alleen op Ristovic afgaan tot hij in het strafschopgebied een duw in de rug kreeg. Ode Thompson behield de kalmte en bracht zijn ploeg vanop de stip terug tot op gelijke hoogte. De enige kansen voor een ontgoochelend Antwerp kwamen er na mistasten in de United-verdediging, maar tot scoren kwam de Great Old niet. Het was zelfs de thuisploeg die op voorsprong klom. Haagdoren legde terug vanop rechts en Marcos Pereira knalde de bal mooi tegen de netten, 2-1. Van een verrassing gesproken, United scoorde in 2007 nog geen enkele keer twee maal in een wedstrijd.

Ook na rust bracht Antwerp er niets van terecht en bleef het achteraan bibberen voor de gevaarlijke Haznadar en Thompson. Tien minuten na rust speelde Haznadar de rechterflank van Antwerp op een hoopje, bracht voor naar de tweede paal waar Pereira voor de tweede maal Ristovic verschalkte, 3-1. Ook drie nieuwe krachten konden het tij niet keren voor Antwerp. De beste kansen bleven ook na de 3-1 immers voor de herboren thuisploeg, die net zoals de laatste weken 90 minuten lang gesteund werd door hun aanhang. De enige kans voor Antwerp was een schot van De Gregerio dat naast werd getikt door Boyen. Enkele minuten eerder had Cissé zijn tweede gele kaart gekregen na een fout op Haznadar. De laatste kans van de partij was een schot van de ingevallen Caracciolo, maar de teller van United bleef op drie staan.

De vele Antwerp fans verlieten teleurgesteld het Stedelijk Sportstadion terwijl de thuisaanhang en hun spelers de overwinning vierden als een titel. Het was immers al geleden van 9 december 2006 dat er nog eens gewonnen werd! KVSK United blijft derdelaatste maar de kloof met Dessel telt nog maar twee punten. Antwerp kent opnieuw kostbaar puntenverlies en mag de titel nu wel vergeten en zakt naar de derde plaats. De promotie moet er dan maar komen via de eindronde voor Antwerp, maar dan zal er wel van uit een ander vaatje getapt moeten worden dan in Lommel.