Kop tegen staart in Lommel

Kop tegen staart in Lommel
Foto: © SC

Na de mindere prestaties uit in Ronse en thuis tegen Virton kan Antwerp zich geen misstap meer veroorloven en dient dus in Lommel hoe dan ook te winnen. Bij verlies lijkt de titel - zeker indien Dender wint van Deinze - definitief buiten het bereik van de Antwerpenaren. KVSK United is derde laatste in de stand en dit had niemand verwacht bij het begin van dit seizoen. Vorig jaar speelde United nog voor de prijzen en vocht het tot op de laatste dag een titelstrijd uit met Bergen. Het voormalige Lommel werd naar de eindronde verwezen en ook daarin viel het buiten de prijzen. Dit jaar loopt het veel stroever bij de Limburgers.

United leek aanvankelijk zorgeloos, doch onder verwachting, aan het seizoen te beginnen met een 10 op 21. Al snel werd dit echter een ondermaatse 18 op 54 en begon de entourage van de fusieclub stilaan te panikeren. Na twee trainerwissels is Haagdoren ondertussen speler-trainer, maar ook hij wist het tij niet te keren. In de laatste tien partijen sprokkelde het noodlijdende United slechts 4 punten. Paniek aan de Gestelse Dijk dus en het zal moeilijk worden de barrageduels te mijden met reeds 5 punten achterstand op Dessel. Bovendien hangt de rechtstreekse degradatie ook boven het Lommelse hoofd als het zwaard van Damocles nu ze de hete adem van Racing Waregem ook nog in de nek voelen. United recupereerde ondertussen de al maandenlang geblesseerde Pinxten, maar lijkt toch aan kwaliteit ingeboet te hebben met het verdwijnen van Oyen, Scheelen, Machiels en Geerinckx. De supporters ontkenden dit met klem bij aanvang van het seizoen, maar ondertussen is het zo gebleken.  Ook brachten Haagdoren, Pereira, Waligora en De Condé veel minder dan verwacht. 

Antwerp mikte op de titel, maar zag in de winter twee toppers vertrekken met Evans en Dong. Vooral het verlies van de Chinees en diens scorend vermogen blijkt een harde noot om kraken. Net in de moeilijkste duels kon Antwerp steeds rekenen op een geniale inval van de wispelturige Chinees om de wedstrijd open te breken. De laatste maanden loopt het iets stroever bij de Antwerpenaren en werd er slechts 16 op 30 gesprokkeld. Hiermee gaat RAFC titelkandidaat Dender nog vooraf, maar moet het wel 7 ploegen voor zich dulden in de terugronde, waaronder 'zwakke broertjes' Waregem, Tubeke, Tienen en Deinze. Het grootste probleem, van alle titelkandidaten, wordt de krappe kern in combinatie met de hoge blessure- en kaartenlast. Antwerp mist vandaag de geelgeschorsten Shwacross en Gibson en kan nog steeds niet rekenen op Gray en Hilton. Ook Van Hemert blijft twijfelachtig. Iedereen hoopt ook dat Campbell terug de weg naar de netten gaat vinden in de slotweken van de competitie, net als Di Gregorio en Utaka.

Het belooft dus een spannend duel te worden in Lommel tussen twee clubs die om verschillende redenen de punten hard nodig hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties