Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Edmond Leburton
KVM wint met kleinste verschil van Tubize
Bart Hermans

Tubize heeft zaterdagavond met 0-1 verloren van KV Mechelen. Het doelpunt werd gescoord door Antun Dunkovic.

Bij te thuisploeg kwamen M’vemba en Vandenbroeck terug uit schorsing en namen hun plaats in de basiself terug in. Bij de bezoekers uit Mechelen was doelman Kevin Kempeneer terug genezen maar moest hij toch op de bank plaatsnemen en bleef Werner in doel staan. In vergelijking met de wedstrijd tegen Kortrijk kwamen Vanbelle,Iddi en Mellemans in de ploeg in de plaats van Crabeels,Kielo-Lezi en Biset. De twee eerste zaten op de bank , de laatste viel uit de kern.

De bezoekers uit Mechelen waren al direct gevaarlijk. Een verre inworp van Vleminckx werd door thuisdoelman Wauthy gelost en de bal kwam bij Charaï die naast schoot. Tubize antwoordde via Lepoint maar zijn kopbal ging hoog over. De rest van het openingskwartier ging zoals in zovele wedstrijden verloren aan de studieronde. Op het kwartier was M’vemba gevaarlijk maar zijn schot werd vrij gemakkelijk gepakt door Olivier Werner. Aan de overkant probeerde Iddi met een schot maar dit was te zwak om de thuisdoelman te verschalken. De volgende kans was opnieuw voor de Ghanees, hij werd aangespeeld door Dunkovic waarop hij zich mooi vrijkapte maar op de benen van Wauthy stuitte. Even voorbij het halfuur legde Ozer van ver aan en zijn schot ging maar rakelings naast het doel van Werner. KV Mechelen reageerde hier onmiddellijk op maar opnieuw stuitte Abdul Iddi op de doelman van de thuisploeg. Even later kon Charaï op rechts doorgaan en voorzetten naar Iddi, zijn schot werd opnieuw gepakt door Wauthy. Een paar minuten later kon Iddi mooi doorgaan op links en klaarleggen voor Antun Dunkovic die KVM verdient op 0-1 schoot. Vlak voor rust verdubbelde de bezoekers bijna de score, een voorzet vanop links kwam tot bij Van Zundert maar zijn kopbal ging nipt naast. Beide ploegen gingen dan ook rusten bij een 0-1 stand.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Na een corner vanop rechts knalde Vandenbroeck de bal over de Mechelse kooi. Tubize kon bijna profiteren van mistasten in de Mechelse verdediging toen Ivens de bal te kort terugkopte tot bij Werner , spijtig genoeg voor de thuisploeg kon Ozer een attent keepende Werner niet verschalken. Mechelen had in het eerste kwartier van de tweede helft wel het meeste balbezit maar kon geen echte kansen creëren. Het eerste echte gevaar voor de bezoekers in de tweede helft kwam er via Vanbelle, zijn scherpe voorzet werd voor de neus van Vleminckx gepakt door Wauthy. De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor Mellemans, het was zijn derde waardoor hij volgende speeldag geschorst is. De thuisploeg was dicht bij een doelpunt toen een vrije trap van Neels door Habibou werd verlengd, Werner duwde bal vanonder de lat en in corner. De bezoekers reageerde op de counter maar het was het opnieuw Iddi die niet voorbij doelman Wauthy geraakte. Tubize begon er meer en meer in te geloven en zette Mechelen vast op hun eigen helft. Bij het ingaan van de laatste tien minuten kon een verre inworp verlengt worden tot bij kapitein Neels die een omhaal probeerde. Doelman Werner pakte redelijk simpel. Mechelen kwam er ook nog eens uit maar Charaï knalde de bal over. Vlak voor affluiten werd het nog warm voor de kooi van Werner maar het bleef toch 0-1.

KV Mechelen wint zo deze belangrijke uitwedstrijd en blijft zo tweede in het klassement. De achterstand op Dender blijft zes punten, KVM blijft wel een puntje voor Antwerp en zes voor KV Kortrijk.