Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Achter de Kazerne
Antwerp wint de topper
Bart Hermans

De wedstrijd tussen KV Mechelen en Antwerp eindigde zaterdagavond op 0–1. Een doelpunt van Alexander Di Gregoro besliste de wedstrijd.

Bij KV Mechelen één wijziging ten opzichte van vorige week, de geblesseerde Vanbelle werd vervangen door Pieter Crabeels. Bij de bezoekers uit Antwerpen ontbrak de roodgeschorste Verjans.

In een goedgevuld stadion was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Van Zundert zette voor naar Vleminckx, zijn kopbal werd door doelman Ristovic in corner gewerkt. Rond het kwartier werd een vergissing in de Antwerp verdediging bijna afgestraft. Doelman Ristovic en één van zijn verdedigers gingen samen naar de bal en daardoor belandde de bal in de voeten van Kielo-Lezi. Die twijfelde niet en probeerde met een omhaal te scoren, Ristovic kon de bal nog wegtippen. KV drukte het gaspedaal in en een schot van Vleminckx kon door de Antwerp-goalie nog net uit de hoek getikt worden. Antwerp kwam tot dan niet verder dan een paar pogingen die niet echt gevaarlijk te noemen waren.

In het tweede kwartier was het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar echt noemenswaardige kansen kwamen er niet uit voort. Iets voorbij het halfuur kon Mechelen nog eens dreigen, maar het voorzetschot van Iddi ging voorlangs. We zagen een eerste helft met heel veel inzet langs beide kanten en een KV Mechelen dat sterker voor de dag kwam, maar niet kon scoren. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-0 stand.

De tweede helft begon veelbelovend met meteen een kans voor beide ploegen. Kielo-Lezi kreeg de bal na een inworp van Vleminckx, maar zijn schot werd gepakt door de attente Antwerp-doelman Ristovic. Aan de overkant kopte Dong op doel, doelman Werner zweefde de bal uit de lucht. Dit was de eerste echt gevaarlijke kans van Antwerp in de hele wedstrijd.

Bjorn Vleminckx bleef ondertussen voor het gevaar aan Mechelen-kant zorgen. Zijn schot ging via een Antwerp-verdediger net over. De wedstrijd leek meer open te breken en er kwam ook veel meer ruimte. Na die eerste minuten van de tweede helft werd de wedstrijd terug geslotener met heel veel middenveldspel. Antwerp kwam wel beter in de partij. Na een uur spelen kwam Antwerp er via Campbell mooi uit, hij gaf de bal mee met Dong, die hoog over besloot. Naar het einde toe bloeide de wedstrijd wat dood en leken beide ploegen vrede te nemen met een gelijkspel.

Dit was buiten Di Gregorio gerekend. De Antwerp-speler tikte de bal na een warrige fase voor doel binnen. Het werd zo 0-1 en de Maneblussers hadden niet veel tijd meer om te reageren. Die reactie kwam er toch via de ingevallen Charaï, maar zijn bal werd door een goed keepende Ristovic weggebokst. In een anders faire wedstrijd liep het toen uit de hand, Vleminckx wilde een gekwetste Antwerp-speler helpen opstaan. Evans vond dat niet kunnen en duwde Vleminckx. Scheidsrechter Breda stuurde de jonge Brit van het veld. Het bleef echter 0-1 en Antwerp vierde de overwinning heel uitbundig met zijn spionkop.

Antwerp doet zo een heel goed zaak in het klassement en staat voorlopig tweede op twee punten van leider Dender. Die moeten morgen nog wel op bezoek bij Waregem. [AN]