Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Joseph Marien stadion
Union klimt naar de top
Joeri De Ren

Union kiest resoluut voor de aanval en reeds vroeg in de wedstrijd levert dit een eerste doelpunt op. Na een heerlijke individuele actie van Duchatelet kan Glouftsis de 1-0 op de bordjes zetten. Waregem heeft het bij aanvang van de partij duidelijk moeilijk en kiest dan ook resoluut voor de buitenspelval om de aanvallers van Union een halt toe te roepen. Na enkele schuchtere pogingen scoort de thuisploeg opnieuw na goed 20 minuten. Jason bedient Toche en deze duwt de tweede van de namiddag binnen. Union blijft domineren maar vertaalt dit niet langer in kansen.

Na de rust is de eerste kans voor Glouftsis die over schiet. Kort daarna is het Houtekier die op een counter voor de 2-1 kan zorgen. Union zoekt vergeefs naar de controle over de wedstrijd en krijgt het zelfs warm wanneer Poncet de ploeg moet redden kort voor het uur van de gelijkmaker. De coach van Waregem wordt dan naar de tribune gestuurd voor verbaal geweld jegens de lijnrechter. De wedstrijd wordt verbetener en de kansen blijven uit tot Glouftsis bij aanvang van het laatste kwartier een enorme kans laat liggen en over schiet. Daarna is er een sterke Vergote nodig om met een geweldige redding Stassin van een doelpunt te houden. Toch blijft Waregem de ganse tweede helft gevaarlijk en is Union blij wanneer de scheidsrechter na 96 minuten de partij affluit. Met deze zege klimt Union op naar een gedeelde tweede plaats in het klassement.