Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Lorzestadion
KV Mechelen wint met gemak op Dessel
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 0-3 gewonnen op het veld van Dessel Sport. De doelpunten waren van Kielo-Lezi, Charaï en Dhont.

Bij Dessel zat Alafu Bula Bula, de man van het beslissend doelpunt van vorig jaar op de bank.V oor Ben Van Briel was het een weerzien met zijn ex-ploeg, Lopez-Ruiz had deze eer niet want hij zat niet bij de vijftien van trainer Toelen. Bij Mechelen was er geen Vleminckx, hij was geelgeschorst. Ook Mellemans en Vanbelle waren er nog niet bij. Charaï kwam in de plaats van Vleminckx, voor de rest dezelfde ploeg die vorige week Antwerp partij gaf. Dessel hield een paar weken geleden datzelfde Antwerp nog op 3-3. Malinwa was dus gewaarschuwd.

De bezoekers begonnen het aanvallendst op het kleine plein van Dessel. Het eerste gevaar kwam uit de tweede lijn en van de tot dan bedrijvigste man op het veld, Issame Charai. Zijn schot ging nipt naast. De volgende kans was alweer voor de bezoekers, de kopbal van Crabeels werd uit het doel geranseld door doelman Rob Van Hoof. KV Mechelen legde Dessel zijn wil op en de Kempenaars konden er in het eerste helft van de wedstrijd zelfs niet uitkomen. Het eerste gevaar van Dessel was een afstandschot van Tibari dat over ging. Even later was het dan toch raak voor de bezoekers. Charaï -weer hij- legde de bal mooi klaar met zijn hoofd voor Kielo-Lezi, die de bal voorbij een kansloze Van Hoof schoot. Er was nog maar net afgetrapt of Charaï verscheen alleen voor keeper Van Hoof en twijfelde niet, hij schoot de 0-2 binnen. Dessel moest nu wel uit zijn verdedigende stelling komen. Op het halfuur stond Charaï alweer aan het kanon, het was een mooi gekruld schot waar keeper Van Hoof geen moeite mee had. Dessel geraakte niet vooraan, enkel een vrije trap was het vermelden waard, maar dan omdat een correcte tackle op de bal Van Asare toch werd bestraft door scheidsrechter Van De Velde. Dessel was iets voor rusten dan toch eindelijk gevaarlijk. Een mooie actie vanop rechts van Tibari, die voor doel kwam en mooi in de hoek werd gekopt, Werner bewees zijn kunnen en haalde de bal er nog uit met een kattensprong. De laatste kans was nog voor Dessel, een schot van Vosters ging ruim naast.

Beide ploegen gingen zo rusten bij 0-2. Mechelen maakte twee doelpunten in één minuut tegen een ontzettende zwak en verdedigend Dessel. Het was dan ook de vraag of ze de stunt tegen Antwerp konden herhalen of dat er integendeel een afstraffing zou volgen.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers als in de eerste helft. Dessel was met aanvallende ambities uit de kleedkamer gekomen en Malinwa lieten hen komen. Een schotje van Christina was een waarschuwing aan het adres van de bezoekers. Veel meer is er over het eerste kwartier van de tweede helft niet te vertellen. Kielo-Lezi werd even na het uur alleen weggestuurd, maar moest iets te veel uitwijken naar rechts en geraakte dan niet meer voorbij zijn man. In deze kans zat veel meer in. Het was integendeel Dessel dat heel dicht bij de aansluitingstreffer kwam via Imagbudu. Zijn schot ging maar net over. Aan de overkant moest het 0-3 zijn, maar de kopbal van Dhont werd nog juist gekeerd op de lijn door een Dessels been. De match bloeide daarna wat dood, Mechelen had een veilige voorsprong en Dessel kon niet beter. Invalleer Alafu Bula Bula kwam dan toch een keer voor doel, maar zijn schot mistte alle richting en zo leek KV Mechelen af te stevenen op een gemakkelijke overwinning in het Lorzestadion.

Charaï was vlak voor hij gewisseld werd nog dicht bij zijn tweede doelpunt. Een Desselse verdediger speelde de bal tekort terug op zijn keeper en de Mechelaar zat er tussen, hij geraakte evenwel niet voorbij een goed uitgekomen Van Hoof. Even voor affluiten werd Van Hoevelen onderuit gelopen op de rand van de zestien, een lichte overtreding maar toch een vrije trap. Dhont lepelde de bal mooi in doel. Het werd zo 0-3.

KV Mechelen wint zo gemakkelijk op het veld van Dessel Sport en mag zo weer omhoogkijken in het klassement. Dessel daarentegen leverde een uitermate zwakke prestatie en zal zich volgende week tegen Virton moeten herpakken. [AN]