Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bosuil
Antwerp kreeg bijna een R(o)anseling
Joeri De Ren

Antwerp speelde na enkele weken voor het eerst terug met twee aanvallers. Dong, deze week nog actief met de Chinese nationale ploeg in Palestina, diende te starten op de bank. Evans was geschorst. Op de rechtsachter verscheen eerder verrassend Hilton, ter vervanging van een geblesseerde Simpson, die op links vervangen werd door Tomsin. Nieuwkomer Gibson verscheen voor het eerst aan de aftrap. Bij Ronse stond Bouckhelifa opnieuw in de ploeg en verdween P. Buyssens naar de bank. Op de nipper moest ook  Konate opdraven en de op papier aangekondigde Karani vervangen. Ronse begon met veel durf en drie aanvallers aan de partij.

Antwerp startte fel en al na een minuutje had Campbell maar binnen te tikken op aangeven van Di Gregorio. De jonge aanvaller miste echter en Antwerp kon ondanks een resem kansen de voorsprong niet afdwingen in het openingskwartier. Olguin zag zijn schot afgeblokt, Verbiest plaatste het leer hoog over op een teruglegger van Mamam en Campbell miste opnieuw een enorme kans op aangeven van Mamam nadat net daarvoor Di Gregorio de vuisten van Paul op zijn weg had gevonden. Ronse stelde hier slechts één kans tegenover. Een kopbal van Lefranc werd door Hilton die de tweede paal afdekte voor de lijn weg getikt. Rond het half uur kreeg Olguin een ingeving en zette hij Campbell listig alleen voor keeper Paul. De jongen Mancunian tikte het leer met links onder Paul door en schoof met rechts fraai binnen. Vlak voor rusten vergat Mamam op aangeven van Campbell de 2-0 binnen te tikken. Dit brak Antwerp zuur op wanneer een minuutje later ex-Antwerp speler Préseaux het aarzelende Antwerpse verdedigingswerk afstrafte met een droge knal in de kruising.

Na de rust bleef de opnieuw gekwetste Gibson in de kleedkamers en werd hij vervangen door Dong. De ploeg diende zich opnieuw aan te passen aan de 4-3-3 opstelling en de cohesie bleek zoek te zijn. De bezoekers roken hun kans en trokken en masse ten aanval. Ze konden dreigen via Sylla en Bouckhelifa die beide met het hoofd op crosses van Krasniq voor gevaar zorgden. Twee waarschuwingen op vijf minuten deden Antwerp beseffen dat ze zich dienden te herpakken. Ze konden dreigen via Olguin en Dong, maar op het uur leidde dom balverlies van Cissé tot een cross van Krasniq op het hoofd van Sylla die ongehinderd opdook aan de 2e paal en de voorzet mooi overhoeks binnen kopte. Enkele minuten later liet Campbell de gelijkmaker liggen toen Di Gregorio hem voor Paul afzonderde. De jonge aanvaller plaatste het leer centimeters voorlangs. Twintig minuten voor tijd kwam de ogenschijnlijke genadeslag voor Antwerp toen Cissé tot overmaat van ramp een own-goal scoorde. Antwerp vocht moedig terug en bracht Van Mieghem en Baert in. Joyce koos nu voor de 3-4-3 en dit leverde alsnog een gelijkspel op. Tien minuten voor tijd schotelde Mamam Dong de 2-3 voor en enkele minuten voor tijd vond Verjans de dwarsligger op zijn weg, maar kon Mamam het leer tot bij Di Gregorio leggen die voor de zoveelste keer dit seizoen over de streep wist te trekken en de gelijkmaker scoorde.