Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bergestadion
Tienen gaat voorbij Mechelen in slotfase
Bart Hermans

Tienen heeft zondagnamiddag in eigen stadion KV Mechelen weten te verslaan. Voor de thuisploeg scoorden Thierry Bayock en Benny Lunenburg. Voor de bezoekers scoorde Issame Charaï.

Bij de Maneblussers zaten Steven De Pauw en Jeroen Mellemans terug in de kern en mochten ze samen met Björn Vleminckx op de bank startten. Charaï werd zo beloond met een basisplek voor zijn goede prestatie op het veld van Dessel.

Het was ideaal voetbalweer in het Bergéstadion met een stralend herfstzonnetje. Tienen was in de eerste helft de betere ploeg tegen een zwak acterend KV Mechelen. De thuisploeg speelde met een sterk bevolkt middenveld en ving zo het Mechelen van Peter Maes goed op. Maes zelf zat geschorst in de tribune vanwege zijn houding in de wedstrijd tegen Union. De suikerjongens speelden met veel inzet en geanimeerd voetbal. Ze kregen dan ook redelijk wat kansen. De eerste pogingen van Tienen spatten al direct uiteen op het doelhout. Op het kwartier kwam Tienen dan toch verdiend voor via Bayock, hij kopte de bal binnen achter een kansloze Werner. De bezoekers uit Mechelen hadden hier niet echt een antwoord op, ze hadden wel het meeste balbezit, maar echt kansen kregen ze niet.

Na de rust bracht trainer Maes met Vleminckx een derde spits naast Issame Charaï en Jean-Paul Kielo Lezi en zo werd Mechelen gevaarlijker. De bezoekers kregen greep op de wedstrijd en dwongen Tienen in het verweer. Mechelen zette hoog druk en creëerde zo verschillende kansen. Toch kwam Tienen er ook nog een paar keer goed uit en moest Werner tonen waarom hij één van de beste doelmannen van tweede klasse is. De wedstrijd werd veel bitsiger en er zouden uiteindelijk acht gele kaarten vallen. Vijf voor Tienen en drie voor Mechelen.

Een kwartier voor tijd kon Mechelen dan toch op gelijke hoogte komen. Charaï kon met een gekruist schot doelman Schuermans verschalken. De Maneblussers gingen op zoek naar de winning goal. Ze kregen nog een paar goede kansen, maar konden niet meer scoren. Het was integendeel de thuisploeg die vlak voor affluiten via Lunenberg de overwinning kon thuis houden. Het werd zo 2-1 en de thuisaanhang geraakte in een delirium. Van Hoevelen kwam in de blessuretijd nog goed weg toen hij slechts geel kreeg voor een fout op de doorgebroken Bayock.

Een gelijkspel had een betere weergave van de wedstrijd geweest, maar zo heeft Tienen na Kortrijk ook de scalp van Mechelen te pakken. Dit  is de tweede nederlaag van het seizoen voor de geel-roden. Op het kleine veld van Tienen hadden de Maneblussers het niet makkelijk en bewees de thuisploeg dat ze het elke ploeg heel moeilijk kan maken in eigen stadion. [AN]