Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Guldensporenstadion
Namen zet achterstand om in gelijkspel
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft woensdag niet kunnen winnen van UR Namur. Het kwam nochtans 3-0 voor, maar in tien minuten tijd kon Namen de achterstand ombuigen in een 3-3 gelijkspel.

De thuisploeg was de aanvallendste ploeg. Na vier minuten trapte Verbrugghe voorlangs. Zowel Nfor als Bétrémieux schoten op de doelman. Dimitri Habran bleef sterk keepen. Hij had geen moeite met de kopbal van Nfor en de volley van Bakx hield hij knap uit doel.

Aan de overkant had Peter Mollez weinig werk. Hij duwde een lage schuiver in corner. Bij Kortrijk bleef men moeite hebben met scoren. De Ly en Nfor trapten op de doelman. Namen had enkele kleine kansen, maar de betere kansen kwamen van de thuisspelende ploeg. Verbrugghe miste van dichtbij en ook N'Diaye kon niet scoren. Het stond nog 0-0 aan de rust.

Hein Vanhaezebrouck heeft in de kleedkamers uitgelegd hoe te scoren, want na één minuut in de tweede helft was het raak. Cédric Bétrémieux kon Habran niet verslaan, maar Nfor kon de rebound wel binnentrappen. Ook de 2-0 was er al snel. Na 57 minuten kon Jimmy Hempte de score verdubbelen. Mollez moest aan de andere kant uitpakken met een mooie redding op een omhaal.
Het leek helemaal gedaan voor de bezoekers toen het 3-0 werd. Bétrémieux bereikte Bakx, die de bal knap in doel werkte. Een ander hoogtepunt was de invalbeurt van Daniel Calvo. Hij moest zo'n half jaar aan de kant blijven en maakte zijn rentrée in het A-elftal.

Een kwartier voor tijd was het nog steeds KV Kortrijk die aanviel. Habran stopte zowel het schot van Nfor als van N'Diaye. Namen begon meer druk te zetten en dat loonde ook. Na 80 minuten kon Gursever de aansluitingstreffer scoren. Drie minuten voor affluiten ging een vrije schop bij Namen op de paal, maar twee minuten later stond het toch 3-2 via Sbaa. In de laatste minuut kon Sbaa ook nog de 3-3 scoren.

KV Kortrijk heeft het dus uit handen gegeven, ondanks het zowat de hele wedstrijd domineerde. Het laat de kans om op een gedeelde eerste plaats te komen, glippen.