Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Edmond Leburton
Strafschop nekt Lierse in Tubeke
Ronny anthonis

Het zou vrijdag officieel worden bekend gemaakt, en dan hebben we het over de deal met het Egyptische Wadi Degla ... Dat is zowat het enige positieve wat er gisteren te rapen viel voor de Pallieters. Voor de thuisploeg vanavond was er wel reden tot een klein feestje, zij kregen Lierse klein en maken voorlopig een klein sprongetje in het klassement.

Het was al van in de beginfase merkbaar lastig voor de bezoekers uit Lier. Al in de eerste minuut kopt Njock een bal tegen de lat. Lierse kwam goed weg maar ruim twintig minuten later trakteerde Verheyen Mvuezolo op een late tackle. Geen geel maar wel strafschop, feilloos omgezet door Hernout. Lierse kon op een schot van Jarju in de tiende minuut na hier bitter weinig tegenover stellen.

De volledige eerste helft was het aanschouwen niet waard. Het was vooral de thuisploeg die de lakens uitdeelde en gevaarlijk was. Zo moest Chris Janssens het zwak uitspelen van doelman Van der Jeugt rechtzetten door een bal uit het doel te halen. Lierse kwam nooit in zijn spel en kwam er ook niet uit op de counter. Bij de rust stond het 1-0 en daar mochten vooral de bezoekers blij mee zijn.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Een saaie vertoning, dit keer ook langs beide kanten. Lierse wou wel maar kon niet en bij Tubeke leek het net andersom te zijn.
Toch nog enkele kansjes te noteren voor de bezoekers. Een gemaakte goal van Meyers werd door een Tubeeks been alsnog gekeerd en de ingevallen Ventose, die bij de beloften wel eens het mooie weer maakt, zag zijn kans over het doel gaan. Ook was er kort voor tijd een vermeend handspel van een Tubeekse verdediger maar scheids Delferiere.

Lierse met een wrang gevoel naar huis dus, hopelijk voor de Pallieters klaart de hemel boven het Lisp vrijdagmiddag weer een beetje op.