Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Bergestadion
Tienen komt niet tot scoren
filip broos

KVK Tienen is er gisteravond niet in geslaagd om te scoren tegen KV Oostende, de wedstrijd die gespeeld werd onder een nieuwe lichtinstallatie eindigde zoals ze begon met een 0-0 score.

De suikerjongens begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen direct aan kansen. In de tweede minuut knalde Lunenburg op doel, zijn schot ging een metertje over het doel van Begeyn. Een vrije trap van De Pauw werd door iedereen gemist en de bal verdween centimeters naast de verste paal. Tienen bleef doorgaan en zo waren er schoten van Michael Lacroix en Vanarwegen, maar beide pogingen werden onschadelijk gemaakt of gingen naast.

Na ruim een half uur konden de kustboys een eerste keer dreigen, Lord werd door de buitenspelval geloodst, maar Schuermans was eerder op de bal. Het volgende schot was er één van Dekeyzer, maar de Tiense doelman stond paraat.

De laatste kans van de eerste helft was er een voor de suikerjongens, na een vlotte aanval over drie stationnetjes kwam de bal op de flank bij De Pauw die de bal voor doel bracht, helaas kwam Geebelen net een schoentip tekort om de bal in het doel te verlengen.

Rusten dus met een 0-0 score en daar mochten vooral de Oostendenaren gelukkig mee zijn.

Ook na de traditionele koffiepauze bleef Tienen druk naar voren zetten, al bleven de kansen nu wel achterwege en speelde het spel zich meer op het middenveld af. Op het uur was er de eerste kans van de helft en opnieuw was het Lunenburg die op doel schoot, maar Ricky Begeyn had een knappe redding in huis.
Op het uur werd bij Oostende de onzichtbare Lord vervangen door Ehouman, diezelfde Ehouman had bij zijn eerste balcontact de Oostendenaren op voorsprong moeten zetten, maar hij schoot de open kans naast het Tiense doel.

Oostende speelde beter mee en kwam nu wel aan kansen, zij het toch wel op de counter, zo was er een schot van Dekeyzer dat in laatste instantie werd afgeblokt door Vanhees.
Tienen geraakte steeds minder door de Oostendse afweer en alweer was het de bedrijvige Lunenburg die voor gevaar zorgde met een schot dat een meter over het doel ging.

Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, maar toch was het Oostende dat ei zo na in de slotminuut met de volle buit ging lopen. Na balverlies bij Tienen werd de bal naar de vrijstaande Vandendriessche gespeeld, die ging vanop links naar doel, maar zijn schot ging centimeters voorlangs.

Zo bleef het 0-0 in een best genietbare wedstrijd waarin vooral Tienen zich zal beklagen dat het niet scoorde, al kwam het in de slotminuut goed weg. Voor Oostende een belangrijk punt in de strijd tegen de degratie, voor Tienen twee verloren punten en een gemiste kans om meer aansluiting te vinden bij de top die. De volgende wedstrijd ontvangt Oostende de tweede in de stand, KVSK United, en Tienen moet op bezoek bij neo-tweedeklasser Doornik. [AN]