Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Diaz Arena
Oostende en Beveren delen de punten
Dirk Claus

Dit weekend haalde Oostende verdiend een gelijkspel tegen de virtuele leider in tweede. Op een zo goed als onbespeelbaar veld had KVO het betere van het spel maar winnen zat er helaas net niet in.

Ondanks de vrieskou en de onzekerheid of de wedstrijd wel gespeeld zou worden waren er heel wat bezoekende supporters meegereisd naar de koningin der badsteden.  Beveren had immers, mits winst, de kans dit weekend om mee aan de leiding te komen in tweede klasse.

De grasmat in het Albertpark lag er hard en besneeuwd bij maar scheidsrechter Michiels vond toch dat er gespeeld kon worden.  Vanaf de aftrap was het duidelijk dat Oostende zich beter aan de weersomstandigheden had aangepast en al in de eerste minuut leidde dit tot doelgevaar voor de kustjongens maar de vrije trap van Stassin ging net over.  Een paar minuten later pakte Deelkens een eerste keer met één van zijn sublieme reddingen uit voor een aanstormende Ehouman.  De Franse spits van KVO was trouwens een constante dreiging voor de beverse verdediging zaterdagavond.

Toch was het Beveren dat tegen de gang van het spel op voorsprong kwam.  Op het halfuur werd Lmaknafi foutief gestopt randje 16 meter, Ibou zette zich achter de bal en knalde zijn 12de voorbij Begeyn in de linkerbenedenhoek.

Na dit doelpunt moest Deelkens opnieuw redding brengen op schoten van Ehouman, Stassin en Meyssen en zo ging SKB gevleid op voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld.  Ook al speelde Beveren nu op de meer bespeelbare helft van het veld, tot goed combinatiespel kwamen ze niet.

Integendeel, het waren opnieuw Ehouman en Caramazza die aan de overkant het dichtst bij de gelijkmaker kwamen maar telkens vonden zijn een uitstekend keepende Deelkens op hun weg.  In de 77ste minuut moest Deelkens zich dan toch eindelijk gewonnen geven toen scheidsrechter Michiels voor een strafschop floot na de overtreding van Odouro op Vandendriessche.  Ehouman schoot de penalty via de binnenkant van de paal binnen, 1-1.  Beveren was van slag en bijna stond het zelfs al meteen 2-1 maar een Beverse terugspeelbal belandde op de lat.

1-1 bleef het uiteindelijk en daar mochten vooral de Waaslanders heel tevreden mee zijn.