Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Ventose zet Lierse op weg
viki meeuwis

Lierse is aan een goede reeks bezig. Gisteren trad het in het Vanderpoortenstadion aan tegen Deinze. De weersomstandigheden speelden de ploeg van het Lisp duidelijk geen parten.

Bij de eerste kans voor Lierse wist Ventose na een mooie doorsteekpass van Ernandes de keeper van Deinze, Vandoorne te verschalken. De 18-jarige Ventose heeft met drie doelpunten in vier wedstrijden wel een heel goed visitekaartje afgeleverd. Deinze geraakte niet verder dan een aantal waterkansjes die voor Van Der Jeugt geen bedreigng vormden. Net voor het half uur was het weer raak. De Gambiaan Jarju kon de stand op 2-02 brengen na een assist van de Schot Charlie Miller. Lierse was de beste ploeg in de eerste helft en speelde vooral op de counter. Miller kon iets later bijna zelf tot een doelpunt komen maar zijn mooie lob vanop het middenveld ging net over. Het enige gevaar van Deinze kwam van Jonathan De Falco.

Vlak na de rust moest Deinze met tien man verder nadat Mathijs Blancke een tweede gele kaart pakte. Lierse kreeg nog een aantal kansen maar slaagde er niet in om die te verzilveren. Zo kreeg Ventose nog een goede kans maar die werd door Vandoorne geblokkeerd. Het zou tot de 90e minuut duren vooraleer de ingevallen Bob Peeters Jarju op weg naar doel kon zetten. Lierse won verdiend met 3-0 en mag zich aan de goede resultaten tegen Union vorige week en Deinze gisterenavond mag optrekken.