Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United niet voorbij Tienen
Niels Hendriks

Vrijdagavond stond aan de Gestelsedijk de uitgestelde partij tussen KVSK United en KVK Tienen geprogrammeerd. De thuisploeg leek op een 1-0 zege af te stevenen tot Öcal met rood van het veld moest en Tienen even later de 1-1 kon scoren.

Bij de thuisploeg geen Harald Pinxten aan de aftrap, hij bleef licht geblesseerd op de bank. Bij Tienen nog geen Christophe Geebelen, De Pauw zat terug op de bank. De eerste kans van de wedstrijd was voor KVSK United toen Oris zich mooi kon vrijmaken, het schot van de spits werd door Schuermans over doel geduwd. Ook Tienen was dicht bij de openingstreffer toen Vanarwegen na een goede counter op Muyters besloot. Na 20 minuten spelen moest de geblesseerde Pereira bij United het veld verlaten voor Brouwers. Even later kopte Delande net naast doel en werd een vrije trap van Oris maar net naast de paal getikt door Schuermans. Ook Franck nam de Tiense doelman nog eens onder vuur maar opnieuw behoede hij zijn ploeg voor de achterstand. Vlak voor rust ontsnapte Tienen nog eens aan de 1-0 toen Vandeweyer maar net naast kopte. Aan de rust stond het dus nog steeds 0-0, dit was vooral te danken aan een erg sterk keepende Schuermans bij de bezoekers.

Na rust was de eerste mogelijkheid opnieuw voor de thuisploeg via Oris, maar toch kon Tienen meer evenwicht in de partij brengen. De beste kans voor de suikerploeg kwam er via een sterk spelende Michaël Lacroix. Maar de eerste goal van de partij was toch voor de thuisploeg. Marc Eberlé kon zich knap doorzetten en Oris bedienen, de bedrijvige spits trapte de 1-0 tegen de netten. KVSK United leek de partij te gaan winnen tot scheidsrechter Saadouni uit het niets Ahmet Öcal met rood van het veld stuurde. De ref zag in tegenstelling tot de rest van het stadion een elleboogstoot van de Turk. Een aangeslagen Öcal moest door zijn ploeggenoten naast de zijlijn gebracht worden. Vijf minuten voor tijd zorgde de ingevallen Da Silva na een knappe één-twee met Belme voor de onverhoopte 1-1. Toch was United nog dicht bij de 2-1, maar opnieuw Schuermans kon Franck van een doelpunt houden.