Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Kehrweg Stadion
OHL verliest met kleinste verschil
Giel Vermeulen

OH Leuven toonde zich zaterdagavond op het terrein van Eupen de mindere partij. Eupen speelde een betere wedstrijd en won zo van Leuven met één punt. Gilles Colin maakte het winnende doelpunt.

Al in de eerste seconden toonde Eupen dat het met het mes tussen de tanden ging strijden voor elke meter grond: na 20 seconden schoffelde Tomsin immers Schoonjans al zwaar onderuit. Er werd serieus gebikkeld en de thuisploeg toonde zich daarin de betere. Het slordige spel langs beide kanten zorgde voor weinig doelgerichte acties en bijna alle gevaar in de eerste helft kwam voort uit stilstaande fases. Eerst kon Vinamont vrijstaand inkoppen op een corner, maar zijn kopbal ging over, vervolgens probeerde Francis het van op afstand na een afgeweerde corner. Eupen bleef vervolgens de gevaarlijkste ploeg en Lebe kwam dicht bij een doelpunt toen hij vlak naast kopte. Het was slechts uitstel voor OHL want in de 28e minuut draaide Colin zich knap vrij tussen 2 spelers om vervolgens Boyen in de verste hoek te vloeren. OHL was compleet het noorden kwijt maar Eupen kon er niet van profiteren om de score op te drijven. Het bleef dan ook 1-0 tot aan de rust.

In de 2e helft kwam OHL wat beter voor de dag, maar de opbouw bleef te traag verlopen om de stevige organisatie van Eupen te ontwrichten. De thuisploeg beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong in de hoop op de counter nog iets te forceren. OHL trok naar voren, maar vond geen openingen in de muur die de thuisploeg had opgetrokken. Het dichtst bij een doelpunt kwam de thuisploeg nog toen een afgeweken schot op de buitenkant van de paal belandde. Opnieuw geen doelpunten dus voor OHL in Eupen en met lege handen naar huis.