Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk wint in slotminuut
De Nijs Michael

KV Kortrijk, de fiere leider in de tweede klasse, kreeg gisteren het bezoek van Olympic Charleroi. Lange tijd leken de West-Vlamingen op een 2-2 af te stevenen, maar in de slotminuut kon KVK de drie punten alsnog thuis houden.

Het begin van de wedstrijd was weinig overzichtelijk. Beide ploegen kregen wel meerdere hoekschoppen, maar goed combineren was er niet bij. Na tien minuten kon Kums toch eens dreigen, zijn lopbal werd echter gekeerd door Delferrière. Bakx namens Kortrijk en Yao namens Charleroi namen vervolgens het vijandelijke doel onder vuur, maar geen van beide pogingen was gekadreerd. Calvo pakte iets later uit met een botsbal, maar Delferrière liet zich niet verschalken. Het was uiteindelijk Niangbo die de score kon openen, hij ging alleen op Mollez af en rondde knap af: 0-1.

Kortrijk schoot verschroeiend uit de startblokken in de tweede helft, na minder dan een halve minuut schoot Provoost de 1-1 tegen de netten. De thuisploeg ging door en amper een minuut later knalde Timmermans op doel, Delferrière had echter een goede redding in huis. Nog geen vijf minuten later kwam de leider dan toch op voorsprong. Kums nam een vrije trap en Nfor kopte binnen. Kortrijk ging door een kreeg meerdere hoekschoppen, maar de West-Vlamingen konden de score niet verder uitdiepen. Ook omdat het doelpunt van Calvo afgekeurd werd. Timmermans nam het doel van Charleroi twee maal onder vuur, net zoals Nfor, maar deze vier pogingen misten het doel. Ook Hempte kreeg een kans op de 3-1, maar het bleef 2-1. Zoals een ongeschreven wet in het voetbal het dan wil had Charleroi genoeg aan één tegenprik om de gelijkmaker op het bord te zetten. Bedini werd diep gestuurd door Banga en rondde mooi af: 2-2. Bakx zette Delferrière nog aan het werk, maar de bezoekende goalie liet zich niet verschalken. Tot Nfor in de slotminuut de voorzet van Provoost binnenkopte en zo voor de verdiende Kortrijkse zege zorgde.