tubTubeke
2-0
3-0
3-1
65' Samuel Remy (pen)
viki meeuwis

De verrassing van deze speeldag was wellicht de 5-2 zege van kustploeg Oostende op titelkandidaat Tubeke. Oostende bengelt immers in de staart van het klassement.

Oostende begon meteen goed. De match was maar net begonnen of het perfecte balcontact van Caramazza ging in de linkerhoek in doel. Tubeke probeerde het tij te doen keren door zelf meer druk te gaan zetten maar slaagde daar amper in. Op het half uur kon keeper Berghmans de bal niet houden en daar maakte Geuï gebruik van om de voorsprong van Oostende tot 2-0 uit te bouwen.

In de tweede helft kwam Tubeke beter voor de dag. Njock kon al kort na de rust scoren maar dat doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Njock kreeg even later nog een doelkans maar keeper Van Ryckeghem was na behandeling van een lichte blessure weer paraat en kon de bal afstoppen. Tubeke bleef aandringen maar noch Brouckaert, noch Remy wisten de bal in doel te krijgen. Oostende, dat stillaan uit de greep van Tubeke ontsnapte kon de rollen omkeren. Eerst was er Gueï wiens doelpoging op een tegenstander terecht kwam maar in de rebound kon Masureel de bal alsnog in het doel krijgen. Een kleine fout van Gomez op Lepoint leverde Tubeke een strafschop op die door Remy werd binnengewerkt. Even later kon ook Njock de bal binnenkoppen. Dat had Tubeke nieuw vertrouwen moeten geven. Een fout van Paternotte op Liard leverede Oostende even later ook een penalty op die door Gueï werd binnengetrapt. De stand was dan al 4-2 in het voordeel van Oostende. Sucaet zette in de slotminuten de 5-2 op het scorebord.