Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Zuinige winst voor Lierse
viki meeuwis

Lierse ontving gisteren Eupen. Beveren, Eupen,Virton en Lierse zitten zowat in een zakdoek bij elkaar in het klassement en om het verschil te kunnen maken, moest Lierse gisteren dus winnen en dat deed het ook, zij het met een zuinige 1-0 zege.

Vleminckx, Vanderzijl en Ernandes waren niet geselecteerd door Herman Helleputte.
Lierse zette meteen druk en dat leverde in de negende minuut een strafschop op na een fout op Jarju. Die zette de penalty zelf om en zo ging Lierse al vroeg aan de leiding met 1-0. Het gaf Lierse vertrouwen waardoor het kon doordrukken zonder dat het echter doelgevaar opleverde. Jarju kreeg een kans op de twee nul maar zijn hard schot kwam in de armen van doelman Wins terecht. Iets voor het half uur liet Lierse enkele goede acties zien. Zo was er Samir die de keeper ontweek en de bal kon afleggen voor Jarju maar de bal kwam op de onderkant van de lat terecht. Samir was goed op dreef want luttele minuten later kon hij zich weer vrijspelen maar de bal ging dit keer in het zijnet. De Corte deed ook zijn duit in het zakje. Hij zette tempo richting doel waar Jarju klaar stond maar Wins kon redding brengen. Net voor de rust werd een vrije trap van Rimkus in corner gespeeld, Chris Janssens met een harde kopbal maar Bongard kon de bal net van de doellijn weghalen.

Na de rust viel het spel wat stil. Lierse koos ervoor om de voorsprong te behouden en ging niet meer actief op zoek naar een tweede goal. Eupen speelde goed mee en kon af en toe voor dreiging zorgen maar miste het vertrouwen om effectief door te zetten.
Cavens kreeg al vroeg in de tweede helft de bal tot bij Jarju. Na een mooie combinatie met Samir kon Jarju uithalen maar de bal ging over doel, een gemiste kans op de 2-0 voor Lierse. Keeper Wins leverde een slechte uittrap af die door Cavens opgepikt werd. Cavens speelde verder naar Wahed maar die kon de bal niet in doel krijgen. Buyens kwam met een goede voorzet en na wat heen-en-weer getik met de bal kon Chris Janssens richting doel schieten maar Wins was alert. In de slotfase kon Eupen nog even
dreigen maar Omar en keeper Van der Jeugt konden redding brengen.