Speeldag: Speeldag 36
Stadion: De Leunen
Lierse morst punten in Geel
Ronny anthonis

Lierse begon de partij zonder woelwater Charlie Miller, Geel moest het op zijn beurt doen met enkele geblesseerde basisspelers. In een toch wel geladen streekderby vanwege de mogelijk overname/fusie kon Lierse (even?) over Antwerp naar de vijfde plaats.

Het wedstrijdbegin deed anders vermoeden, Geel speelde stug en liet Lierse zien dat er geen cadeautjes te rapen waren op De Leunen. Toch was Lierse de controlerende ploeg met een bedrijvige Jarju in de beginfase. Zijn pogingen bleken veelal blind en overhaast.
Iets na het half uur konden de Pallieters de ban breken na een mooi balletje van Bojovic dat de hele verdediging kon ontmantelen. Jarju bleef deze keer wel koel en prikte de 0-1 binnen.

De tweede helft verliep pakken minder vlot voor Lierse. Ze beten zich vooral stuk op de Geelse defensie waar plots geen doorkomen meer aan was. Kansen kwamen er niet meer tot Jusic gevaarlijk dichtbij kwam, zijn poging werd onschadelijk gemaakt door Frans. Later stonden de bordjes wel op 1-1 nadat Farssi een vrije trap uit het boekje voorbij Vanderjeugt trapte. Het slotoffensief van Lierse werd ingezet, nadat eerst Vervoort zich toonde op een kopbal van Janssens moest ook hij zich later gewonnen geven op een poging van Jarju, ook Farssi was bij deze fase betrokken maar hij kon zijn eigen doelman niet helpen. Lierse leek even in de zevende hemel maar Boujouh kreeg het laatste woord. Hij schoot in blessuretijd Geel nog naar een gelijkspel.

Rode lantaarn Geel deed zijn sportieve plicht en zo kan Antwerp mogelijk profiteren van het zwakke spel van de Pallieters.