Speeldag: Speeldag 36
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven klopt Waasland en gaat naar eindronde
Giel Vermeulen

Het was zaterdagavond al een feit maar zondag kon er echt gevierd worden op Den Dreef. OH Leuven zette de kers op de eindrondetaart door op eigen veld Waasland te kloppen met 2-1. Voor Waasland een domper want zo komt het in de buurt van degradatie.

Al na 29 seconden kwam Leuven op voorsprong toen na een vrije trap Schoonjans de bal via Ruytinx kreeg en vanop rechts scherp knap binnen trapte. Waasland besloot hierop via Keita in het zijnet. Leuven speelde verder een schitterende eerste helft. Schouterden verlengde een voorzet van Brogno maar doelman Verhulst redde knap. De beste kans van de bezoekers kwam er halfweg de eerste periode toen El Kanchaf na samenspel met Soares  op de buitenkant van de tweede paal besloot. Schouterden maakte nadien zijn tweede goal dit seizoen tegen Waasland via een corner. Verhulst raakte niet aan de bal die via de onderkant van de deklat binnenglipte. De 2-0 voorsprong werd behouden mede dankzij doelman Boyen die nog kansen van Soares en Bourabia pakte.

In de tweede helft toonde Waasland zich de betere partij. De bezoekers creëerde meerdere kansen maar Boyen was in uitstekende vorm en hield de netten schoon. De Leuvense doelman redde zo een knap schot van El Kanchaf en later een kopbal van Bouckenooghe. Maar het duurde dan niet lang meer voor Waasland het leer ook eens in doel bracht. Een kwartier voor affluiten trapte El Kanchaf alsnog het leer overhoeks in Boyens netten. Naar het einde toe lag de gelijkmaker overigens steeds op de loer. Een ingevallen Matthyssen kreeg zowat de grootste kans in de laatste minuten, hij kopte onbegrijpelijk voorlangs op aangeven van Kubilskis.

Ondanks dat de buit voor de eindronde al binnen was voor Leuven, toonde het een sterke voetbalpartij. Trainer Cossey laat z'n jongens even rusten in aanloop naar de eindronde waar een sterk OHL zal moeten staan. Leuven zal enkele sterke concurrenten, waaronder Tubize, moeten bevechten

Sportief verantwoordelijke van OHL Vandezande was trots op een prachtig veld -zo niet het beste in tweede klasse!- waarop in Den Dreef werd gespeeld. Hij deed hierop nog een profetische uitspraak: "Iedereen zal de ogen opendoen met de eindronde, jullie zullen hier dingen zien die jullie nog nooit hebben gezien."

Voorzitter Henry Kumps was na afloop van de wedstrijd emotioneel, hij haalde hierbij het recentelijk overlijden van de van OHL secretaris aan: "We hebben vandaag voor Michel De Pauw gespeeld, hij mag in de hemel heel fier zijn op zijn ploeg".