Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze verslaat Kortrijkzanen
Giovanny Saelens

Deinze heeft de drie punten thuis kunnen houden woensdagavond. Het ontving het West-Vlaamse KV Kortrijk. Beide ploegen slaagden er niet in op de eerste speeldag de drie punten te veroveren. Na een zwakke eerste helft van beide ploegen stond Deinze met 2-0 voor. Een aangenamere tweede helft deed de wedstrijd eindigen op 3-2.

Zoals eerder vermeld, was de eerste helft niet echt boeiend. Na 25 minuten een 'kans' voor Bêtremieux, maar die schoot hoog over. Een minuut later kreeg Deinze een corner. Een Deinzespeler slaagde erin om te schieten, maar trof Mollez. De rebound kon echter gescoord worden door Xavier Deschacht, al dan niet uit een buitenspelpositie.
Aan de overkant slaagde Kortrijk er nauwelijks in een kans te creëren. Een kopbal van Nfor op de doelman was dan ook de enige dreiging nog voor de rust. Drie minuten voor halftime werd de score verdubbeld in het voordeel van Deinze. Slecht uitverdedigen door doelman Mollez leidde tot een knap schot vanop de rechterflank door Jonathan De Falco. Het stond 2-0 aan de rust.

In de tweede helft ging Kortrijk algauw op zoek naar de aansluitingstreffer. Op een hoekschop kon de meegekomen Demets de bal niet laag genoeg koppen en een minuut later trof Bêtremieux de vuisten van Dobbelaere. In de 56ste minuut een goede kopkans voor de ingevallen Coulibaly, maar die kopte op het dak van het doel.
Aan de overkant ging een schot nog voorlangs, maar het was Kortrijk die het eerstvolgende doelpunt scoorde. Elimane Coulibaly, vorig jaar nog aan het werk te zien bij de thuisploeg, kopte een voorzet van Timmermans voorbij Dobbelaere.

Een minuut later probeerde de aanvaller het opnieuw, maar deze keer kopte hij op de doelman. Vier minuten na de 2-1 werd er echter opnieuw gefeest bij de bezoekers. Een verre voorzet werd door Bêtremieux gekopt tot bij Verbrugghe die er zijn voet kon tegen zetten en zo de gelijkmaker scoorde.
KV Kortrijk bleef aanvallend ingesteld en Ernest Nfor trapte de volgende kans over. Bob Cousin kon na geblunder van de Kortrijkse achterlinie de bal in doel schuiven. Kortrijk liet de moed hierdoor zakken en kwam sindsdien minder aan te pas. Mollez moest zich nog reppen op een schot en Coulibaly schoot nog naast, maar de score bleef ongewijzigd.

Deinze komt zo meteen in de top 5 van het klassement met vier punten uit twee wedstrijden. Kortrijk daarentegen is te zien bij de laatste vijf en heeft nog steeds nul punten. Zaterdag al moet Deinze het opnemen in Tubize en zondag komt Hamme op bezoek in het Guldensporenstadion.