SK Deinze
kvkKV Kortrijk
Datum: 29/08/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
KMSK Deinze - KV Kortrijk
Giovanny Saelens
| 0 reacties
KMSK Deinze - KV Kortrijk
Foto: © SC

KMSK Deinze ontvangt woensdagavond KV Kortrijk. Beide ploegen verloren punten op de eerste speeldag en gaan op zoek naar de eerste driepunter. Het is al van december 1999 geleden dat Kortrijk nog kon winnen op verplaatsing bij Deinze.

Het is reeds voor de 23ste keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan. Tien keer kon KV Kortrijk winnen en Deinze kon nog maar vier keer winnen. Maar liefst acht keer werd er dus gelijkgespeeld. In 1972 won Kortrijk in Deinze met 0-7, maar het grootste aantal doelpunten werd genoteerd in 1993: 4-4 werd het toen. 

Vorig seizoen werd er eveneens twee keer gelijkgespeeld en de score was telkens 2-2. Op de tweede speeldag van vorig seizoen ging Kortrijk op bezoek bij Deinze. De thuisploeg kwam toen tot twee keer toe op voorsprong via Masureel en Hermans, maar Kortrijk kon telkens terugkomen met een doelpunt van Makhloufi. Het omgekeerde verhaal speelde zich af in de terugmatch. Via Jarakovic en Landu Tubi kon Kortrijk twee keer op voorsprong komen, maar via Ernest Nfor kwam Deinze terug. De Kameroener Nfor speelt ondertussen voor KVK.

Op de eerste speeldag konden beide ploegen alvast niet winnen. Deinze bleef steken op een 0-0 bij KVSK United en Kortrijk verloor in eigen huis van Union SG. Zondag staat er alweer een match op het programma. Deinze gaat dan op bezoek bij Tubize, Kortrijk ontvangt Hamme.

Eric Noirhomme is de scheidsrechter voor dit duel. Pascal Engels en Lieven Masil zijn de lijnrechters. De scheidsrechter leidde nog nooit een duel tussen beide ploegen. Hij was wel al twee keer scheidsrechter bij KV Kortrijk, namelijk bij het 1-0 verlies in Ronse en de 4-1 winst van Leuven. Deinze stond nog maar één keer onder zijn leiding, toen het 1-1 ging gelijkspelen in Eupen.

Kortrijk had het de laatste jaren telkens moeilijk met Deinze en zeker op verplaatsing. Het belooft dan ook een spannend duel te worden in het Burgemeester Van de Wielestadion.

Meer nieuws

2e klasse