Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Luc Varenne
Doornik vergeet te scoren
Filip Van der Elst

FC Brussels is er niet in geslaagd om een vervolg te breien aan de knappe 6/6: op het veld van RFC Tournai bleef het steken op een 0-0-gelijkspel, en daar mag het nog gelukkig mee zijn, want Doornik was gedurende de hele tweede helft de betere ploeg.

Voor de rust ging het nog gelijk op: het spel ging goed op en af, en beide ploegen kregen enkele aardige kansen. De eerste grote kans was zelfs voor Brussels: een schot van Sanogo van net buiten de 16 ging maar centimeters naast. Aan de overkant werd een te korte terugspeelbal van Charlet onderschept door Dorizon, maar de Franse spits kon, oog in oog met Werner, niet in doel besluiten. Kort voor de rust ging ook Toyes in de fout, maar Werner bewees zijn waarde met twee knappe reddingen. Even daarvoor had Lutula Brussels wel op voorsprong moeten schieten, maar zijn schot werd gepareerd door Martin. Na een boeiende eerste helft stond de brilscore echter nog steeds op het bord.

Na de koffie kwam Brussels nauwelijks nog over de middellijn. De thuisploeg was veel scherper en Brussels kon de bal niet bijhouden. De enige kansen waren dan ook voor Doornik: Werner moest zijn kunnen opnieuw bewijzen op pogingen van Dorizon en Olungu Lomani. Brussels kwam niet meer onder de druk uit, maar Werner hield de netten schoon. In het laatste kwartier ging de Doornikse storm wat liggen, maar nog steeds was Brussels niet echt bij machte om Martin echt te bedreigen, mede omdat topschutter Sanogo een beduidend mindere dag had. De 0-0 bleef dus op het bord (meteen de eerste doelpuntenloze wedstrijd van Brussels dit seizoen, evenals de eerste keer dat de jongens van Grosjean zelf niet tot scoren kwamen), waardoor Doornik, na twee ongelukkige nederlagen tegen Beveren en Sint-Truiden, opnieuw niet krijgt waar het recht op heeft; en Brussels Sint-Truiden ondertussen verder ziet weglopen.