Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Pairay
Eerste thuisnederlaag voor FC Luik
Kevin Pieters

Zondagmiddag ontving FC Luik de voorlaatste uit het klassement VW Hamme. Ondanks de sterke thuisreputatie moest de Waalse ploeg het onderspit delven met 2-3. Een broodnodige overwinning voor de Waaslanders die daarmee voorlopig een crisis afwenden.

De wedstrijd start evenwichtig en net voor het kwartier krijgt de thuiskans meteen de kans op de 0-1. Van Der Heyden verliest de bal aan Canale die de bal voorzet tot bij Kinet. De Luikenaar ziet zijn schot op de dwarslat belanden. Een kwartier later is het wel raak. Opnieuw is Kinet betrokken. Zijn hoekschop belandt op het hoofd van Legros die de 1-0 in doel knikt. Hamme reageert onmiddellijk met een hoekschop van Van Hyfte die verlengd wordt tot bij Van Den Brandt. De Hammenaar ziet zijn schot echter gekeerd op de lijn. Naast een resem gele kaarten is er weinig te beleven en gaat de thuisploeg met de kleinste voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft is maar net van start als Van Der Heyden zijn uitschuiver van het begin van de wedstrijd rechtzet door een hoekschop tegen de touwen te koppen: 1-1. De bezoekers trekken nu het laken naar zich en net op het uur ziet Van Hyfte zijn schot net naast het doel belanden. Opschudding in de 75ste minuut als Van Der Heyden een Luikenaar foutief afstopt buiten de zestien. De scheidsrechter beslist echter anders en geeft FC Luik een penalty. Legros zet deze feilloos om en brengt zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Vijf minuten voor affluiten besluit Legros nog op de paal en ziet het ernaar uit dat FC Luik ongeslagen blijft in eigen huis. Maan net na deze kans kopt De Smet op vrije trap de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2.  Net voor affluiten gaat Hamme-speler Vandermarliere op wandel en schiet vanuit de tweede lijn de 2-3 eindstand op het scorebord.

VW Hamme was in de tweede helft zeker de betere ploeg en neemt al bij al de drie punten verdient mee naar huis. Volgende week komt Antwerp op bezoek en hopen de Vigor Wuitens opnieuw een gouden zaak te doen.