Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Ongeïnspireerd Beveren pakt een punt
Kevin Pieters

KSK Beveren speelde zaterdagavond een zwakke en ongeïnspireerde partij op het veld van KMSK Deinze. Opnieuw liet Beveren zich verrassen door een bescheiden tegenstander en bleef het steken op een 2-2.

De nochtans fel gehavende thuisploeg was veel gretiger, en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Kabeya-Mbaya. Dankzij een sterk derde kwartier kwamen de Waaslanders nog voor de rust langszij: Martens werd foutief tegen de vlakte gewerkt, en Rentmeister zette de strafschop feilloos om.

De donderpreek van trainer Czerniatynski zette weinig zoden aan de dijk, want voor de zoveelste keer slikte Beveren een vroege treffer. In de 47ste minuut kon Kabeya-Mbaya counteren, en hij krulde de bal vanop de rand van het strafschopgebied mooi voorbij Dantschotter. Net zoals in de eerste helft bleef Beveren grossieren in slechte passen en een slordige opbouw. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Deinze nog dicht bij een dodelijke derde treffer kwam, maar het doelpunt viel aan de overkant.

Traoré kopte een voorzet van De Munter voorbij doelman Van De Moortele, en liet bovendien nog een wenkende kans onbenut om de volle buit mee te graaien. De mannen van trainer Verheyen kregen nog mogelijkheden om een derde doelpunt te maken, maar kenden pech bij de afwerking, of botsten op Dantschotter. Direct na het laatste fluitsignaal liet invaller Salem zich nog domweg provoceren. Hij deelde een kopstoot uit, en kreeg terecht rood onder de neus geduwd.

Beveren ziet zo de kans om zich steviger te nestelen in de top van Tweede Klasse aan zich voorbijgaan.  Deinze daarentegen sprokkelt een broodnodig punt in de vroege strijd om het behoud.