RS Waasland
lieLierse SK
1-1
2-1
2-2
78' Jurgen Cavens (pen)
Datum: 25/10/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Puyenbekestadion
Waasland en Lierse pakken een puntje
viki meeuwis
| 0 reacties
Waasland en Lierse pakken een puntje

Op de elfde speeldag in tweede klasse ontving RS Waasland de Pallieters. Trainer Helleputte kon terug beroep doen op Nedzipi. Bart De Roover van zijn kant kon terug rekenen op Guy Veldeman maar moest El Kanchaf missen die een schorsing uitzat.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en wisten elkaar in balans te houden. Het eerste doelgevaar van de match kwam er via Yoni Buyens die hard op doel schoot maar de bal ging naast. Even later was het dan toch raak. Wahed probeerde de bal via een volley in doel te krijgen maar dat lukte niet meteen, de bal raakte een van de verdedigers van de thuisploeg. Door deze deviatie viel de bal alsnog achter Verhulst in doel. Lierse op voorsprong met een goede 25 minuten gespeeld. Op het half uur nog en kans voor Wahed, Verhulst had twee pogingen nodig maar slaagde er toch in om de bal uit doel te houden. Kort daarop kreeg Waasland een corner toegewezen. De verdediging van Lierse kon de bal niet meteen wegwerken waardoor Bourabia de kans waarnam en de gelijkmaker binnenwerkte. Met nog vijf minuten te gaan speelde Wahed de bal naar Radzinski die met de rug naar doel uithaalde maar Verhulst kon het gevaar bezweren. Net voor de rust kreeg Wahed nog een kans maar de bal ging ver naast het doel.
 
Na de rust haalde Bourabia meteen uit met een kopbal maar die ging net naast. Ook Radzinski liet zich niet onbetuigd maar die bal ging over de dwarslat heen. Cavens met een lange pass die te hard was om Radzinski te bereiken. De meegereisde supporters van Lierse sloeg even later de schrik om het hart toen Kujovic een makkelijke bal uit handen liet glippen maar uiteindelijk lukte het hem toch om de bal te houden. Lierse wou de voorsprong absoluut uitbouwen maar stootte telkens weer op een degelijk verdedigend Waasland. Cavens probeerde met een hard schot maar ook die bal wou niet in doel. De Roover haalde Bourabia naar de kant en bracht Neve in. Cavens kon Tshiala bereiken die de bal nipt naast het doel deed belanden. Hetzelfde gebeurde even later voor Gary De Graef. Een tackle van Dreesen op Onana leverde Waasland een strafschop op die Soares in een doelpunt omzette. Lierse was op achtervolgen aangewezen. Even later werd er weer gewisseld. Soaers werd vervangen door Matthysen en Helleputte haalde Tshiala eraf ten voordele van Wisdom. Ook Lierse kreeg een strafschop waarna Cavens Lierse op gelijke hoogte bracht. In de slotfase kregen zowel Wahed als Wisdom nog kansen maar meer dan een gelijkspel zat er voor beide ploegen niet meer in.