bevBeveren
ohlOH Leuven
1-0
Datum: 27/08/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Freethiel
Derde strafschopfase schenkt Beveren de zege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Derde strafschopfase schenkt Beveren de zege

Beveren heeft tegen Oud-Heverlee Leuven zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Een duur bevochten zege na een lichte strafschop.

Zowel Beveren al OHL begonnen twee weken geleden met een nederlaag aan de competitie en konden maar best punten sprokkelen om niet meteen achter de feiten aan te hollen.
 
De bezoekers begonnen het felst aan de wedstrijd, maar slaagden er niet in om de inzet om te zetten in doelgevaar. Pas in het slot van de eerste helft zorgde OHL voor het eerst voor dreiging. In eerste instantie via hoekschoppen, daarna met pogingen op doel. Joeri Vastmans zag zijn schot naast het doel van Rubin Dantschotter vliegen, een schicht van Odoi spatte via een Bevers been uiteen op de lat.
 
Geen salsa
 
Tussen een festival aan slechte passes door slaagde Beveren er halverwege de eerste helft toch in om gevaarlijk te zijn. Sadio Ba stuitte na een rush langs de flank echter op een attente Jonathan Ruttens. Eenzame spits Luciano Olguin toonde zich ijverig, maar kreeg onvoldoende bruikbare ballen en steun van zijn ploegmaats om het Beverse publiek de salsa te laten dansen.
 
Beveren kwam met verse moed uit de kleedkamer, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. De Waaslanders toonden meer inzet en meer initiatief, maar onzorgvuldigheden hielden de thuisploeg van doelgevaar. De Waaslanders schreeuwden nog om een strafschop na contact tussen Odoi en de ingevallen Traore, maar de warrig fluitende Frederik Geldhof legde het leer terecht niet op de stip.
 
Derde keer, goede keer
 
De thuisploeg vroeg in de slotfase opnieuw een strafschop na een duw van Dugardein op Olguin, maar kreeg pas bij een derde fase Geldhof aan zijn zijde. Driemaal is echter scheepsrecht – en compensatie. Na een heel licht contact tussen De Winne en Traore ging de bal toch op de stip. Jeffrey Rentmeister bleef koel en trapte het leer in het midden van het doel.
 
OHL slaagde er niet meer in om terug te slaan en blijft na twee speeldagen puntenloos achter. Beveren, dat teerde op de vechtlust, houdt gevleid de drie punten in eigen huis en heeft nog veel werk aan de winkel.