Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Antwerp en KVSK delen de punten
Philippe Crols

KVSK United heeft woensdag in eigen huis 1-1 gelijkgespeeld tegen Antwerp. Het was voor de Limburgers de eerste competitiewedstrijd. Het gelijkspel was min of meer terecht. De eerste helft was voor KVSK, de tweede voor Antwerp.

De bezoekers werden van bij het begin teruggedrukt door de thuisploeg. Een bedrijvige Van de Weyer zag zijn schot na enkele minuten net naast gaan. Even later bediende hij dan weer Ketting, maar diens kopbal ging eveneens naast. Ketting en Van de Weyer waren op het kwartier opnieuw betrokken bij een aanval van de thuisploeg en deze keer was het wel raak. Van de Weyer rondde het voorbereidende werk fraai af: 1-0.

Ketting en Van de Weyer bleven een gevaarlijk duo. Halverwege de eerste periode kwam Ketting centimeters te kort om een voorzet van de voormalige Liersespeler binnen te duwen. Antwerp kon daar maar weinig tegenover plaatsen. Enkele minuten voor rust begon Pivaljevic dan toch eens aan een goede actie, maar Kenmonge was niet bij de pinken en weg was de kans.

In het begin van de tweede helft kwam KVSK tot twee maal toe dicht bij de verdubbeling van de voorsprong. Eerst moesten Ristovic en Van Hemert een hoekschop weggeven. Enkele seconden later bracht Trenson redding op de lijn. Nadien nam Antwerp dan over. Na een uur was de score wederom in evenwicht. Pivaljevic kreeg te veel tijd en ruimte en werkte af: 1-1. De thuisploeg kreeg het nu moeilijk, maar kon wel rekenen op een goede doelman Schurmans. Hij bracht redding op diverse bezoekende pogingen. Schurmans zorgde er in de absolute slotfase nog voor dat invaller Lukanovic de Great Old niet met de drie punten naar huis liet gaan.