Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stayen
STVV treft zeven maal raak
Philippe Crols

STVV maakte afgelopen weekend nog een uitschuiver in de Beker van België, maar in de eigen tweede klasse is het zeer goed begonnen. De Limburgers maakten gisteren gehakt van Olympic Charleroi en starten zo met zes op zes.

Bij Sint-Truiden begon Anderlecht-huurling Sebastien Siani in de ploeg. Hij tekende na elf minuten al voor de openingstreffer. De thuisploeg domineerde makkelijk en bij de rust stond er een 3-0-tussenstand op het bord. Aanvaller Sidibe had daar met twee rake kopballen voor gezorgd.

Na de pauze ging het feestje in Haspengouw gewoon verder. Debroux maakte er al snel 4-0 van. De bezoekers konden even later via Pedini dan wel de eer redden, maar moesten nadien de kelk wel tot op de bodem ledigen.

Iets over het uur kreeg de thuisploeg een strafschop, Cantaluppi miste niet. Zo'n 4.500 toeschouwers zagen tien minuten voor tijd Van Houdt invallen. Hij had maar enkele minuten nodig om de 6-1 tegen de touwen te jagen. Een andere invaller, Chimedza, legde de 7-1-eindstand vast.