Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Bergestadion
Doelpuntenkermis in Tienen
filip broos

Het scoreverloop tussen KVK Tienen en KV Oostende gisterenavond was er eentje dat menig supporter zijn hart heeft laten overslaan. De suikerjongens wonnen in extremis met 5-4

Tienen ging gisteren dus lopen met de 3 punten maar het had evengoed KVO kunnen zijn dat met de zege terug naar de kust kon trekken.

De kustjongens waren bij het begin van de wedstrijd meteen bij de pinken wat bij een eerste vlotte combinatie over verschillende stations meteen leidde tot de 0-1. Het was Mokulu die de bal vlot voorbij Schuermans trapte. De lokale verdediging speelde helemaal niet op niveau en toen Ferreira de bal te pakken kreeg na slecht samenspel op het Tiense middenveld bediende deze laatste de aalkwikke Mokulu die de bal door de benen van de tiense goalie tegen de netten trapte, O-2. KV Oostende nog voor het kwartier op rozen.

Tienen kwam langzaam maar zeker beter in de match en toen Vandecauter een voorzet trapte richting doel maakte Dufoor er met een schitterende buffelstoot 1-2 van, meteen de 3e treffer van het seizoen voor de ex-spits van Roeselare.  De suikerjongens kwamen er nu helemaal door en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er ook na een fout op Vandecauter en de daaropvolgende vrije trap. Nijs trapte de bal door de oostendse muur en meteen hingen de bordjes in evenwicht, 2-2
Oostende wist het even niet meer en Tienen ging door, zo kopte Lunenburg na een hoekschop nipt over het doel van Van Rijckeghem. 2-2 aan de rust na een aangename eerste helft.

De tweede helft begon en de suikerjongens voelden zich gesterkt doordat ze terugkwamen van een 2-0 achterstand. Het duurde niet lang of Tienen kwam op voorsprong. Vandecauter stuurde een lange bal naar Penga die de bal meenam en voorbij de doelman tegen de netten trapte, 3-2

KVO in het begin van de tweede helft meteen op achterstand aangewezen. De kustjongens bleven niet met de pakken zitten en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er met nog een kwartier te spelen. Chendri trapte een voorzet richting tweede paal waar Guei de gelijkmaker binnenlegde. De tiense verdediging ging weer niet vrijuit bij de gelijkmaker.
Nog was de wedstrijd niet over,  tienen bleef aanmodderen en Oostende rook zijn kans. Tien minuten voor tijd consternatie in het Bergéstadion toen Guei de bal met zijn hoofd in doel devieerde na een vrije schop van Pecqueux. Oostende weer op voorsprong, 3-4
Tienen ging nu op zoek naar de gelijkmaker en Oostende trok zich terug. Enkele minuten voor affluiten nam de net ingevallen Da Silva een afvallende bal op de slof en meteen stond er 4-4 op het bord. Maar nog was de wedstrijd niet ten einde.  Tienen rook zijn kans en toen Pecqueux hands maakte in de zestienmeter mocht hij meteen enkele minuten vroeger richting kleedkamer. Maar dat was niet alles want er volgde nog een strafschop. Belme kweet zich van zijn taak en bezorgde de suikerploeg in extremis de 3 punten, 5-4
Zo won KVK Tienen deze spektakelmatch met een zinderend scoreverloop. Volgende zondag maakt Tienen de verplaatsing naar Doornik en mag Oostende zich in eigen huis opmaken voor het treffen tegen Deinze. via