antAntwerp
lieLierse SK
Datum: 31/08/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bosuil
Winning-goal Lierse strandt op de paal
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Winning-goal Lierse strandt op de paal
Foto: © SC

Antwerp en Lierse hebben op de Bosuil de punten gedeeld. Lierse kreeg voor de rust de beste kans, maar het schot van Agblexo strandde op de paal.

De derby tussen Antwerp en Lierse kondigde zich aan als onvervalste topper van speeldag drie in tweede klasse. Beide ploegen willen zo snel mogelijk weg het vagevuur inwisselen voor de hemel en het geld uit de hoogste afdeling.
 
Met een blitzstart probeerden Antwerp en Lierse meteen de toon te zetten. Kujovic dook gevat in de voeten van Lukanovic en Pivaljevic. Aan de overkant moest Ristovic een schot van Tshiala met de benen uit zijn doel keren. De rebound van Buyens belandde in hoekschop.
 
De snelle openingsminuten kregen echter geen vervolg. Beide ploegen toonden veel inzet. De kansen bleven echter uit. Antwerp rekende vooral op de counter en was met Darko Lukanovic twee keer dicht bij een doelpunt. Hij vond twee keer een attente Kujovic op zijn weg naar doel.
 
Lierse dreigde vooral met afstandsschoten, maar was vlak voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer. Wisdom “Wiz” Agblexo trapte met buitenkantje rechts mooi voorbij Ristovic. Op de paal!
 
De Pallieters waren ook na rust de beter voetballende ploeg, maar slaagden – ondanks een rits aan hoekschoppen – er niet in om Antwerp echt in verlegenheid te brengen. Sherif kreeg tien minuten voor tijd de beste kans. De Egyptenaar ging aleen richting doel, maar Ristovic dook attent in de voeten en hield het scorebord maagdelijk wit.
 
De supportersclans voelden dat wie zou scoren, de drie punten zou pakken en gingen massaal achter hun ploeg staan. Een aangename sfeer waar veel eersteklassers jaloers op zijn. De fans kregen echter niet wat ze verdienden, een doelpunt. Antwerp en Lierse creëerden te weinig doelrijpe kansen, wat resulteerde in een logische puntendeling. (AN)